0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Acil Durumlarda neler yapılacagı afet acıl durum mudurluklerı tarafından planlanır. bu planlara da genelde uyulur kurumda gorevlı olan personel hangı frekansta nereye nasıl haber gececegını veya haberlesecegını bılır ve belırleyebılır.bende bole bır gorevdeyım ve trac veya dıger frekansları da dınlıyorum aynı zamanda A sınıfı amatorum. Acıl durumlarda cvp veren bırılerı olur mutlaka.Gereklı ızınlerı almadan bu frekanslara gırıs yapmamanızı onerırım.73's
Tevfik,1)Tüm dünya amatörleri "Mayday" çağrısını bilirler.2)Ben hayatımda hiç "Mayday" çağrısı yapmadım.Çünkü öyle bir durumum olmadı.Bu sebeble hangi frekansta kimi bulabileceğimi bilemem böyle olunca sana liste de veremem..3)Radyo amatörleri sınıflarına uygun olan ve sadece kendilerine tahsis edilmiş frekanslarda çalışabilirler.Bu yasal zorunluluktur.Aksi kullanım hangi durumda olursanız olun sizi cezai müeyyideden kurtarmaz.4)TRAC' la olan dertlerinizi TRAC' yetkilleriyle konuşarak halletmenizi öneririm.5)Ben ARRL'yi dinleyerek radyo amatörü olmadım. 6) Kartalkayada nasıl bir çalışma yaptığınızı anlatmamışsınız.Bir çok yetkiliden bahsetmişsiniz ama orada ne yaptığınız anlaşılmıyor.Yolda mı kaldınız?Üzerinize çığ mı düştü?Kar yolları kapadığı için mahsur mu kaldınız?7)Haberleşme yapacak cihazları kullanmayı bilmek gerekir netice ve cevap almak için.8)Senin sorularına cevap bulmak gibi bir özentim ve merakım inan bana yok.Sorularına kendin cevap aramalısın.Bir çok yetkili ve etkili makamlarla iletişim içinde olduğunu belirtmeye çalışıyorsun.Onlarla bu durumları konuş belki bir çare bulursun, böylece diğer amatörlerde istifade ederler bu arada sen ve bizler de kendimizi aldatmaktan kurtuluruz..9) Mayday hayat kurtarmıyorsa sen de başka bir yol bul hayatını kurtarmak için.Demokrasilerde ve iletişimde çareler tükenmez.Bulduğun, bulacağın yolları bizlerle de paylaş ki senin ne babayiğit bir amatör olduğunu herkes görsün, parmak ısırsın, sen neymişsin be abi desinler. :-))10) Sen yetkili makamlara bu konu için müracaat et ve Afet ve Acil durumda yetkili kişi olmak istediğini bildir..Alacağın cevabı da bizimle paylaş lütfen ki cahil kalmayalım.Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum.11) Buraya yazdıkların TB3CFO'nun sorusuna cevap değil..Cevabını biliyorsan açık ve net olarak söyle..Biz de öğrenelim ve cevabı olan yiğitleri tanıyalım.Çok bilen çok yanılır..Özhan TA3BQ
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapTevfik,1)Tüm dünya amatörleri "Mayday" çağrısını bilirler.2)Ben hayatımda hiç "Mayday" çağrısı yapmadım.Çünkü öyle bir durumum olmadı.Bu sebeble hangi frekansta kimi bulabileceğimi bilemem böyle olunca sana liste de veremem..3)Radyo amatörleri sınıflarına uygun olan ve sadece kendilerine tahsis edilmiş frekanslarda çalışabilirler.Bu yasal zorunluluktur.Aksi kullanım hangi durumda olursanız olun sizi cezai müeyyideden kurtarmaz.4)TRAC' la olan dertlerinizi TRAC' yetkilleriyle konuşarak halletmenizi öneririm.5)Ben ARRL'yi dinleyerek radyo amatörü olmadım. 6) Kartalkayada nasıl bir çalışma yaptığınızı anlatmamışsınız.Bir çok yetkiliden bahsetmişsiniz ama orada ne yaptığınız anlaşılmıyor.Yolda mı kaldınız?Üzerinize çığ mı düştü?Kar yolları kapadığı için mahsur mu kaldınız?7)Haberleşme yapacak cihazları kullanmayı bilmek gerekir netice ve cevap almak için.8)Senin sorularına cevap bulmak gibi bir özentim ve merakım inan bana yok.Sorularına kendin cevap aramalısın.Bir çok yetkili ve etkili makamlarla iletişim içinde olduğunu belirtmeye çalışıyorsun.Onlarla bu durumları konuş belki bir çare bulursun, böylece diğer amatörlerde istifade ederler bu arada sen ve bizler de kendimizi aldatmaktan kurtuluruz..9) Mayday hayat kurtarmıyorsa sen de başka bir yol bul hayatını kurtarmak için.Demokrasilerde ve iletişimde çareler tükenmez.Bulduğun, bulacağın yolları bizlerle de paylaş ki senin ne babayiğit bir amatör olduğunu herkes görsün, parmak ısırsın, sen neymişsin be abi desinler. :-))10) Sen yetkili makamlara bu konu için müracaat et ve Afet ve Acil durumda yetkili kişi olmak istediğini bildir..Alacağın cevabı da bizimle paylaş lütfen ki cahil kalmayalım.Bana bir kelime öğretenin 40 yıl kölesi olurum.11) Buraya yazdıkların TB3CFO'nun sorusuna cevap değil..Cevabını biliyorsan açık ve net olarak söyle..Biz de öğrenelim ve cevabı olan yiğitleri tanıyalım.Çok bilen çok yanılır..Özhan TA3BQAcemiliğe bakın, bu güzel mesajı "beğendim" tıklayacak iken yanlışlıkla "beğenmedim" tıkladım.
Murat merhaba.yazını okudum ama kızgınlığını anlayamadım.sen bu işleri iyi bilen bir arkadaşşsın ve iyi bir amatörsün.çalışmalarından belli.Peki sen bilmiyormusunki koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir afet anında kala kala PMR kanal 8 e mi muhtaç olacak.Devletin elinde en son sistem ve en gelişmiş haberleşme sistemleri varken 500 mw lik oyuncaklarla mı haberleşme sağlanacak.o cihazları bizim burda kumda oynayan çocuklara anneleri veriyor yazın kaybolmasınlar diye. Bence senin bu konulara girmen bile hata.BİZ Amatörüz hobimizi yaparız afet uzmanı hele hele'' Haberleşme uzmanı !!'' hiç değiliz. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap. ayrıca bizler ''CB anten bilgisinden de yoksunuz''. J-pol bir antenle amerikanın bir ucuyla hemde her zaman ve her atmosferik koşulda (açık hava,bol güneş) görüşebilecek üstün teknolojilere aklımız ermez,500 mw nin sihirli gücünün farkında değiliz, birde üstüne üstlük önemli şahsiyetlerle de dostluğumuz yok. Durumdan vazife çıkartmak gibi bir niyetimiz de hiç olmadı zaten.aklımdayken mayday neydi sahi.Kopyala -yapıştır olayı sitemizin reklamı açısından güzel bir olay aslında ama senin bu sitede yazdığını ayrıca belirtmeli o arkadaşlar.Özhan abimiz bu konuda gerekenleri söylemiş anlayan olursa tabi.. Sen işini bilirsin Murat canını boşuna sıkma.saygılarımla.
Başlatan TB2JJJ
Başlatan TA3V
Başlatan TB2DBF
Başlatan TA2CS
Başlatan TA2UBW