değerli radyo amatörü dostlarım,YAGİ,DİPOL,VERTİKAL anten yapımı hakkında çoğumuz kısmi de olsa bilgiye sahibiz hep yapıyoruz ama bir eksiklik gördüm bende sizinle eksik bilgimizi tamamlayayım dedim. BALUN ( BALUN 1:1 ) nasıl? yaparız çünkü yaptığımız antenlerin çoğuna balun takmamızda gerekmektedir.
genellikle amerikan piyasında satılan pahallı olan balun amatör telsizci olmayan bir ağabeyimiz tarafından açılarak yapısı incelenmiştir.zamanında benimde kendisinden öğrendiğim bu yapıyı sizlerle paylaşmak istedim.
yapımında 2mm emaye bobin teli kullanılmış.Bobin göbeği olarak 12mm kalınlığından 65mm uzunluğunda ferit kullanılmıştır.tur sayısı 8 dir ve şekilde gösterilmiştir. bu işlem bittikten sonra herhangi bir koruyucu olarak küçük boy salça konserve kutusunun içine yerleştirin ben öyle yapmıştım.içini herhangi bir dondurucu malzeme ile doldurun ben katranla doldurmuştum asfalt ziftlerinde kullanılan. tutkal,parafin gibi dondurucu maddeler kullanarak yağmur suyundan güneş ışığından koruma sağlar ve hiç birzaman deforme ve bozulma olmadan ömürboyu 1:1 BALUN Sahibi oluruz. yapacak arkadaşlara kolay gelsin. bu balunun amerikadaki satış fiyatı ortalama 90 usd civarında
yapacak arkadaşlara başarılar. sonucunu benimgibi herkez merek edecektir yapan,deneyen arkadaşlar neticeyi bizlerle paylaşın
1:1 BALUN YAPILIŞININ RESİMLİ ŞEKLİ
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=945.0