Selamlar
Taşınma esnasında antenim zarar gördüğü için acele acele yapılmış bir dipol anten...Anlatımı ve fotoğrafları aşağıdadır.Yapacak arkadaşlara başarılar...
Umarım işinize yarar...
MALZEMELER
50 cm lik iki aliminyum çubuk içi boş doluda olabilir...
Kesme,sıkma,montaj aparatları
Çatı tv antenlerin üzerinde bulunan kutucuk
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapHemen kablonun bir ucuna bağlama aparatlarını iliştirdim doğal olarak diğer ucunada konnektör lehimledim
Üye Ol ya da
Giriş Yap49 cm lik çubuğun biri sağa doğru, diyerini sola doğru yerlerine yerleştirdim.Eski TV antenlerinin kutusu bu iş için birebir.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Artı ucu sol tarafa bağladım(şart değil) en son balkon montajında artı uc yukarıya bakacak şekilde monte edicem.
İfade ettiğim gibi artı ucu sol tarafa - ucu sağ tarafa monte ettim.
Devamı...
Sol tarafında vidasını sıktıktan sonra kutu montajı son buldu.Gerekli iç yalıtımıda yaptım(kısa devre olmasın diye)
1.Etap dediğimiz kutu montajı bitmiş oldu... Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Bu anteni balkondan uzatıp kullanacağım için yaklaşık 3 m lik başka bir boruyada monte ettim
Buda balkona takılmış hali...
Balkon demirlerine montajı ve görünümü
Ben dört katlı bir binanın üçüncü katında oturuyorum.Çatıya anten koyamayanlar için harika bir antendir.Koyabiliyorsanız daha harika olur tabi...
Şimdi gelelim SWR kontrollerine...
Bu antenimiz 144 - 146 aralığında çalışacağı için swr kontrollerimi 145 mhz de yaptım.
SWR metremin kalibre olayından sonra büyük bir heyecanla mandala bastım ( 5 Watt )
Anteni kullanacağınız yere,kablo boyunuza göre swr niz farklılık gösterebilir.İlk ölçümde swr yüksek çıktı 2.9
Anteni bulunduğu yerden söküp her iki ucundan 1 cm kestim ve tekrardan balkona monte ettim.
Tabi yeniden SWR metre kalibre edildi ve ölçümü gerçekleştirdim. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap 1.8 Demek ki biraz daha keseceğiz.
Üye Ol ya da
Giriş Yap1 cm daha (her iki ucundan...) Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Giriş YapSWR oturmaya başladı Zaten yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere bu şekildede kullanılabilir.
Ama neden 1 yada 1.1 olmasın..
Üye Ol ya da
Giriş YapYarım cm daha uçlardan kesme işi yaptım..
Ve sonuçlar: Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Üye Ol ya da
Giriş Yap1.1 swr yi yakaladım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Hemen 144 - 146 buralarda swr kontorlü yaptım...
Üye Ol ya da
Giriş YapSon resim146 Mhz
Üye Ol ya da
Giriş YapYapacak arkadaşlara başarılar.
73
İyi sabahlar...
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=786.0