0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selamlar,Bu konunun şuana kadar açılmamasına şaşırdım. Dün vakit bulup yazamamıştım.Pazar günü İstanbul'un en önemli simgelerinden birini az daha kaybediyorduk. Bende oradaydım hem amatör telsizci hemde gönüllü itfaiyeci olarak...Haberi ilk duyduğumda Avrupa yakasındaydım ve köprü girişlerine uzak mesafedeydim. Telsizden Tuzla Grup Amiri Mehmet Eroğlu'nun "söndürenlere ulaşın komuta su sıkmasınlar" cümlesini duyduğumda yangından çok en önemli sorunun muhaberede yaşandığına şahit oldum...Orada bize ihtiyaç vardı ve İstanbul trafiğinde sirensiz, çakar lambasız bir arabayla olay yerine yardım maksatlı ulaşmak cidden zordu.Allah'tan polis bu konuda yardımcı oldu ve Gar'a kadar 4 kez eskort değiştirmek suretiyle ulaştım tabi aradan 25dk geçmiş ve saat 16.00 olmuştu neredeyse...Ben gittiğimde Söndüren'lerle itfaiye'nin arasındaki muhabere sorunu Kıyı Emniyeti'nden bir kişinin gelmesi ile kısmi çözülmüştü.Tabi iş burada bitmedi, Söndüren'lerin müdahale sürecinde ara ara suyu işlemesi de gerekti, sonra onlar su işlerken bina dahilindeki operasyonun durması şarttı.Bu noktada ufakta olsa yardımcı oldum ve kalan zamanda diğer itfai konularda destek oldum. En çokta soğutma esnasında yukarısı ile merdiven araçları arasındaki irtibatta faydalı olabildim.Ben olay esnasında marin band ve itfaiye'nin yakın kanalından muhabereyi takip ettiğim için duymadım fakat ana itfaiye kanalında bir amatör telsizcinin muhabere trafiğine karıştığını, marin band'ta söndürenlere karıştığını olay sonunda öğrendim.Ben olay yerinde olmama rağmen avrupa itfaiye müdürünün onayı ile muhabere dahil oldum ve bu noktada dahi çekinceliyken birinin çıkıp itfaiye ana kanalında ortalığı karıştırması, olay yerinde olmadığı halde söndüren'lere yön vermeye çalışmasından ciddi utanç ve rahatsızlık duydum.sonrasında öğrendim ki tüm bu olanlar gezenbilir.com adlı internet forumunda da "ben her frekansa girer konuşurum" diye dikkatleri üzerine çeken ve kendine "istanbul telsiz merkezi" diye bir isim koyan şahısmış.Bu nasıl olur?Bir amatör nasıl böylesine bilinçsizce, şuursuzca davranır anlamadım gitti.Muhtemelen olayı duyup ta İstanbul'da olan birçok amatör arkadaş gerek itfaiye gerekse marin band'ta dinlerken şahit olmuştur.Ben bu kimsenin biz RADYO AMATÖRLERİ'ni resmi kurumların nezdinde küçük düşürdüğünü düşünüyorum.Bu konuda acilen birşeyler yapmamız gerektiği kanaatindeyim.Saygılarımla.İbrahim ÖCELTB1CMBGÖnüllü İtfaiyeci
gezenbilir.com adlı internet forumunda da "ben her frekansa girer konuşurum"
Problem burada, izni varmı yokmu?Bunu, tutanak tutacak dernekler bilmeli. Derneklere KEGM tarafından bildirilmeli ki bu vazifesini yapsın.
Başlatan TA1HZ
Başlatan TA3ATA
Başlatan OLDMAN
Başlatan kadir_arslan