Merhaba,
Güzel bir alıcı. Bende de var. SSB dinlemesi elbette biraz zayıf. Ama kötü asla değil.
Harici anten girişine uzunca bir tel bağlasanız bile işe yarar. Bahsettiğiniz çamaşır askılarını biliyorum. Ben de bir set almıştım. En kötü ihtimalle balkona, her iki uca takıp arasına tel gererim diye (dipol). Ancak bu durumda, biliyorsunuz, yön etkisi olacak. Onun yerine vertikal anten deneyin bence.
Aktif SWL antenler var. Biliyorsunuz. Sanırım 30 Euro civarında yine. Aldım. Denedim. Elbette farkı var. Zira sinyal güçlendirici var. Ancak halka tel o kadar esnek ki !! Onun yerine alüminyum ince profil takanlar da var. Youtube iyi bir kaynak.
Gençlik yıllarında müstakil evimizin çatısına sanırım bir 10 metre "anten teli" germiştim. O zamanlar öyle bir tel vardı. Sıradan bakır da işinizi görür. Anten ne kadar yüksekte, o kadar iyi. Bunu asla unutmuyoruz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapHaftasonları ve veya gündüzleri 10 metre bandında çok istasyon duyabilirsiniz. 20 metre her zaman aktif. Sadece radyo diyorsanız, 40 metre bandında çok istasyon var. Ama aynı zamanda 13 MHz ve 15 MHz'de bol bol radyo yayını var.
Benim SDR alıcımı kurcalarken geçenlerde uzun dalgada bir dizi istasyona denk geldim.
Amatör bantlarda çoğu zaman (kullandıkları güçlendiricilerden dolayı) öncelikli olarak İtalyanları ve Rus istasyonları kolaylıkla dinleyebilirsiniz. 15 ve 17 metre bantları da sürprizlere açık.
Kolaylıklar dileğiyle,
edit: radyo güzel. Ama belki bir SDR "dongle" ile kendinize daha da geniş ufuklar açmak istersiniz. Benim anten sistemi de harika değil ama serevere bir göz atmak isterseniz adresi şöyle:
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap