Öncelikle tüm radyo amatörlerine selamlarımı sunuyorum. Henüz yeni amatörüm çok yüksek beklentilerim yok tüm bantlar emrime amade olsun istasyon kurayım mekik fırlatayım gibi isteklerim yok. Araziyi seven doğada çok zaman geçiren ve aynı zamanda hazırlıkçı biriyim. Genellikle hafta sonları doğa yürüyüşleri düzenliyoruz benim gibi iki üç kılavuzluk (liderlik) yapan arkadaşımla beraber 15-20 kişilik veya 25-30 kişilik gruplara bazen sayılar daha fazlalaşıyor yaz aylarına doğru ve tabi ki sorumluluğumuz da kat be kat artıyor. Herhangi bir yaralanmada şehir merkezlerinden 100 -140km veya en yakın yerleşim yerlerinden 15- 20 km uzakta oluyoruz .Rakım olarak da 1500m üstlerindeyiz genelde işte bu saydığım nedenlerden dolayı acil bir durum da iletişim çok önemli oluyor. Kendi aramızda lokal haberleştiğimiz midland G9 pro pmr modelini kullanıyoruz yedek olarak da 2-3 tane pmr cobramız var ne olur ne olmaz diye. Ancak dediğim gibi lokal olarak kullanabiliyoruz .Bu yüzden dual bant olayına gireyim dedim doğa yürüyüş gurubumu emniyetle sevk ve idaresi için zamanın bir bölümünde motorola saber (kriptolu) ve 4811 kullandım görev gereği bu cihazlardan sonra hiç ilgilenmedim ta ki son bir yıla kadar yukarıda da belirttiğim gibi doğa yürüyüşlerinde acil bir durum olduğun da iletişim kurmak maksadı için amatör lisansımı aldım . Lisansı almanın hızıyla tyt uv88 ve 98 ,tyt uv390 , quansheng k6 , baofeng uv5r ve baofeng 18L aldım. Kabul abarttım lakin genelde arazide yedeğin yedeğini taşıdığım için bana göre normal . Sizlerden ricam arazi için seyyar kurulabilir etkili taşınabilir bir dual bant anten tavsiyesi mümkünse 1kg geçmeyen...Şimdiden teşekkür ederim .
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=7121.0