Nazik sözleriniz için teşekkür ederim.
Evet elbette pırlanta gibi insanlar da var aramızda (kendimi kast etmiyorum, ne olduğumu biliyorum hi hi).
Bu olayın iki yüzü var.
Birincisi, ellbette 3C3CA kimmiş diyen ki, en son baktığımda 110.000 kez bakılmış sayfaya, ha ama bu Türkmüş diyor. Buradan TA çağrı adı da hafızalarda yer ediyor.
İkincisi, bu bizi çok düşündürmeyebilir, ama QRZ'de sayfaya giren, aaa Ekvator Ginesi'nde telsizci varmış, orada telsiz oluyormuş, hem de bir Türk yapıyormuş, diyor.
ARRL kabul etti. Expedition olarak. Ayrıca, AF-010 olarak IOTA kaydı da oldu.
Öte yandan, bana örneği gönderilen bir ama iekincisinin de hazırlığı vardı, fotografımla, adımla Japon amatör telsiz dergilerinde haber yapıldı. Web sayfalarında yayınlandı.
Konu dağılıyor ama, genelde FT8 yapıyorum. Daha seri olması adına FT4'e de geçiyorum.
Komik olan şeylerden bir tanesi de 40 metrede CQ yapıyorum. Avrupalılar çok önemsemiyor önce, fakat Japon arkadaşlar gelip, büyük bir pile up yapınca, ne oluyoruz yahu oluyorlar.
Geçtiğimiz günlerde contest vardı. Malum.
Bir Amerikalıya SSB'den yanıt vereyim dedim. Ne 3C ne 3C3 mü nasıl yani 3c3c mi ha bir de alfası mı var. Affaladı, bocaladı, ne yapacağını bilemedi, contestine devam etti. 3C duymamış ki daha önce. Doğrusu ender de olsa, ben de çağrı yaparken zorlanıyorum. Tekerleme gibi oldu.
İlk başlarda bir İzlanda istasyonuna (FT8) çaqrı yaptım. Sus pus oldu kişi. Mail yazdım. Birisi bana oyun yapıyor sandım, kusura bakma, dedi. Şimdi sık sık selamlaşıyoruz.
Binlerce istasyon oldu. Bugün itibariyle 33.330 civarında. Yüzlerce ama yüzlerce mail aldım. Yeni dostluklar kuruldu. Kimilerine özel "servis" yapıyorum, her bantı yapabilmesi için. Gocunmuyorum.
Geçenlerde bir TA istasyonu yanıt verdi. Hayret. Baktım bilgisayar saati epey kayık. Bir türlü senkronize olamıyoruz. Mail yazdım. Benden iyi mi bileceksin şeklinde yanıt almazmıyım !!
Ama öte yandan WSJT-X programcısı ve yardımcısı bana sürekli yardımda bulundu. Uzaktan bilgisayarıma bağlandılar. Yol gösterdiler daha iyi yapabilmem için.
Bunları aslında birikim olarak ayrı bir mesaj olarak da paylaşabilirim. Web sayfama da koyabilirim. Yapılacak.
Ama bu işi yapıyorsak, evet sosyal medyayı da kullanacağız. Lotw hesabı kesinlikle olacak, ClubLog artık favori, QRZ.com vazgeçilmez. eQSL ayrı önemli. Ve bunların hepsine ben cüzi de olsa maddi destekte de bulunuyorum. Yararlanmak istediğimizde elimizin altında olan bir servis, katkımız da olacak. Olmalı.
Konu dağıldı Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap İlginize teşekkür ederim. Yerden yere vurulmaya da varım, yeter ki bana yeni bir şey öğretsin bu iş. Atladığım bir şeyi de göstersin yeter ki.
Yoksa, yoksa, abi sen ekranın solundasın, sağına düşmedin diye benimle görüşemeyeceğini sanan insanlarımız da var.
Herkese selamlar, kolaylıklar ve mutluluklar dilerim, tek harflilere de çok harflilere de yeter ki amatör olalım, centilmen olalım..