Merhaba,
Bir aralar, bir kulübün deneme yaptığını görmüştüm. İletişim bilgilerine ulaşamadığım Ankara Bahçelievler'de olduğunu bir arkadaşımız da Sypyserver denemeleri yapıyor epeydir. Ama routerda/modemde port yönlendirmesi yapması gerektiğini henüz keşfedemedi.
TA3BD Bekir ile birlikte, yanlışsa yanlış olduğu gösterilirse itiraz etmemek üzere, Türkiye'nin ilk ve tek SDR alıcısı online!
Server, eski bir PC'de Linux tabanlı üzerinden OpenWebRx yazılımıyla çalışıyor. Debian, Ubuntu vs için. Kurulumu yeni sürümüyle çok daha kolay. Ha bir iki komutu bilmek gerekiyor. Görece ucuz olan RTL-SDR dongle kullanılıyor. Modem/routerda gerekli yönlendirmeyi yapmazsanız çalışmayacaktır.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapSDR alıcısına, Receiverbook.de Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap üzerinden haritada tıklanarak veya doğrudan server adresi Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap girilebilir. Sağ taraftaki menüden frekans aralığı seçmeniz gerekiyor.
TA3BD OpenwebRX SDR :
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapDoğrusu ben çok uzaklardan bağlanıp dinliyorum. Elbette ki "amatör bantlarımız" epeyce boş.
Ben güncel QTH'ımda da SDR server kurdum. Onu da ayrı bir başlık altında açarım.
Meraklısına duyurulur,
73 Ersoy TA3OM (eski TA2IBY)
Yazılım Oqenwebrx (Linux) Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapOpenwebRx (istasyonları) Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapRadyoların haritadaki yeri : Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Kullanılan linux: Mint (Türkçesi de var) Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=6887.0