Herkese selamlar
Burada daha önce yazdığımız HB100 testlerinden sonra Alper ile işleri biraz daha ilerlettik.
Türkiye'nin ilk 10 GHZ beacon'unu yapıp şimdilik benim evimin çatısında çalıştırmaya başladım.
Daha sonrasında TA2SUA ile beraber biraz saha testi yapalım dedik.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapadresinde detaylarını okuyabilirsiniz.
Bu detayların peşinden ilave bir bilgi daha paylaşayım.
Üstteki linkteki denemelerden sonra bu bandın en güzel yanlarından biri olan rainscatter yani yağmur saçılması denemesini yaptım.
Arabaya koyduğum bir LNB (çanaksız), bir besleme (bias-tee), bir tane RTL-SDR ve bir notebook ile LNB'yi pencerenin önüne (arabanın içine) yerleştirip dolaşmaya başladım.
Polatlıya kadar gittiğimde hala bu sinyali duyabiliyordum.
Yani yabancı forumlarda okuduğum yağmur sırasında yağıştan yansıyan saçılan sinyallerin 300-400km hatta çok daha uzak mesafelere gidebilmesinin gerçekten mümkün olduğunu deneyimledim.
Ankara'ya yakın illerden (Bolu kütahya eskişehir yozgat konya aksaray kırıkkale gibi) ve kısmen uzak illerden bu işi denemek isteyen arkadaşlar var ise benimle bağlantıya geçerse, (hele elinizde sdr, çanak anten (çok şart değil ama olsa iyi olur) LNB varsa denemek için tek ihtiyacımız ankara ile deneme yapacağımız yer arasında güzel yağmur bulutları.
Bu tür deneme yapmak isteyen arkadaşlar bana bildirebilirse bir çalışma planlayabiliriz.
Ankara içindeki arkadaşlar da yağmur olmasa bile direkt duymayı deneyebilirler. Yine yardımcı olurum.