"Gürel Özbakış" isimli YouTube kanalında TA2DX çağrı işaretli Gürel Bey, videolarında yeni başlayan radyo amatörlerine başlangıç cihazı olarak Baofeng öneriyor. Birçok usta amatöründe kullanıp önerdiği cihazlar olduğunu gördüm. Örneğin TA2AWR Murat Şen, önermesede birçok Baofeng cihaz kullanıyor.
Mobil ve masaüstü sistem kuracak şansım olmadığı için amatörlüğümün ilk zamanlarında el cihazlarını kullanmak istiyorum. Zaten bir zorunluluk şuan. Ve el cihazları kanaatimce yeni başlayan amatörlere en cazip gelen cihazlar. Güzel görünüyorlar, taşınabiliyorlar. Bir oyuncak gibi, bir arzu nesnesi.
İlk başta öğrenme amaçlı dijital değil analog bir cihaz almayı düşündüm. Çoğu kişide Baofeng önerince kendi kendime en iyisi hangisi ise onu alıyım diye düşündüm. Ama anladığım kadarıyla kullanılacak cihazlar değiller. Hatta ele alınacak halleri yok Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapMotorola, ICom, Yaesu gibi cihazlar ülkemizde doğru düzgün bulunamıyor sanırım. Hem de Baofeng cihaz fiyatlarını gördükten sonra analog bir cihaza 1500 TL vermek biraz ahmaklık gibi gelmişti. Şuan gelmiyor, pahalı ise vardır bir hikmeti, ucuz ise vardır bir illeti düşüncesindeyim.
Wouxun cihazlara bakacağım, var mıdır önereceğiniz Wouxun cihazlar.
Başka markalardan da olabilir, üstte belirttiklerimden olabilir mesela Motorola.
Hepinize şimdiden teşekkür ederim yanıtlarınız ve yanıtlayacağınız için.