Eren kardeşim,
Amatörlük biraz da "kendin yap" demek değil midir? Herşey önce kafamızda fikir olarak doğar, azimli bir çalışmayla da fiiliyata dökülür. Bu açıdan çok doğru bir yoldasınız.
Gelelim güç kaynağı meselesine: Önce ihtiyacınızı belirleyin. Kaç volt, kaç amperlik bir kaynak bana gerekli diye.
Sonra bir yol ayrımına geleceksiniz. Doğrusal (lineer) çalışan bir güç kaynağı mı anahtarlamalı (switching) bir güç kaynağı mı diye. Her iki türün de kendisine göre artı ve eksileri vardır. Anahtarlamalı güç kaynaklarının ısı problemlerinin azlığı, büyük transformatör gerektirmemesi, nisbeten küçük hacimde yüksek güç elde etmek gibi artıları yanında, malzeme temininde zorluklar, çalışma mantığından dolayı elektromanyetik kirlilik gibi eksileri vardır. Doğrusal güç kaynaklarında ise, çekilebilecek akım trafonun büyüklüğü, tel çapı, regülatörün kendisi gibi faktörlere bağlıdır.
Ben, başlangıç için -Rf ile uğraşılacağını da dikkate alarak- doğrusal bir güç kaynağının daha uygun olacağını düşünüyorum. Özellikle LM338 tümdevresi ile 1,2 - 30 V 5 amperlik bir ayarlı güç kaynağı yapabilirsiniz. Bu arada, isterseniz 3.3v, 5v, -5v gibi sâbit çıkışlar da ekleyebilirsiniz.
Başarılar diliyorum.