Merhaba,
Belgeniz hayırlı olsun öncelikle.
Ben de yeni amatör sayılırım ve çok fazla bilgim yok fakat araştırarak ve deneyerek öğreniyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap (Yani burada bana bu da kim oluyor cevap veriyor! diye düşünürlerse şaşırmam)
Senin problemine gelecek olursak;
1: Beşiktaş'ta yüksek bir konumda olup da bir yerlere (röleye) erişemiyorsan cihazın arızalıdır. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap2: Frekans yakalayamama konusunu biraz açman gerekli bence Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap3: Cihaz ile anten arasında kaç metre kablo gerekli vb. bilgiler de önemli.
4: El cihazı ile ne yapmak istiyorsun? (Röleye erişmek mi?, Belirli amatörlerle simplex görüşmek mi?, Kamu kurumlarını dinlemek mi? [Önermem], vb..)
Bulunduğun bölgeden bazı rölelere rahat bir şekilde erişebilirsin diye düşünüyorum. Cihaz ayarlarını kontrol et derim. Cihaz ayarlarıyla ilgili videolu anlatımlar da mevcut sanırım.
Aşağıdaki sayfada röle bilgileri detaylı bir şekilde bulunmakta. İncelemeni tavsiye ederim;
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBir de konu dışı belirtmek istiyorum;
Amatör radyocular her belge alıp eline bir telsiz alana "Amatör" gözüyle bakmıyorlar. Ben ilk başlarda yadırgamıştım ama gün geçtikçe adamları haklı buluyorum.
Çünkü araştırdıkça ve konunun derinliklerine indikçe amatörlük daha zevkli bir hale geliyor. Kişisel algılama Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap ben kişisel algıladım hiç bir faydası olmadı .
Herkese saygılar.