abi selam.
ben hala modülasyondan ziyade ne bileyim dijital çok farklı geliyor.. yani işin neresinde tam anlamıyla RF var aşırı düşündürücü. şimdi böyle söyledim diye başıma bir iş gelmese bari.. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap
Sonucta her ikisini de RF uzerinden gonderiyorsun. Uygun antenin telsizin guzel bir koaksiyelin yoksa analog digital fark etmez cuvallarsin.
RF isi sadece telsizde mandala basip konusmak degildir. RF teknolojileri ile ilgil herseyi kapsar..
Amatorluk te oyle..
Amatorlugun tek farki sadece belirli frekans araliklarinda bu isi yapma hakkimiz olması ve bu isten maddi bir cikar beklemeden yapmamizdir.
Daha once birkac defa yazmistim mesela..
Joe Taylor.. K1JT
Nobel odullu astrofizikci..
Amatorler icin yazdigi JT65.. FT8 gibi digital protokoller sayesinde, amatorlerin cok kotu propagasyon sartlarinda bile haberlesme yapabilmesini sagliyor.Bu adama amatorluk yapmiyor mu sizce??
Ya da cok uzun yillardir kullanilan RTTY Olivia BPSK ya da ISS ten bildiginiz APRS(paket radyo)
Hatta en basitinden CW.. 1 ve 0.. yani digital..her ne kadar gunumuzdeki anlamiyla olmasa bile..
Ama bu digitalde data degil ses gonderiliyor derseniz FreeDV derim o zaman.. HF uzerinden gayet net gorusmeler yapmak mumkun.
Bunlarin hepsi de amatorlugun ve RF'in parcalaridir.
Sonucta kulagimla duymadan anlayamiyorum diye dusunuyorsaniz, uygun ekipmaniniz olmadigindan.. ayni sekilde elinizde uygun telsiz olmadan(mesela ssb ya da am telsiziniz varsa) normal analog FM konusmalari bile dinleyemeyeceginiz gibi.
Sonucta konusma veya yazi. bir seyi gondermek icin once onu bir ses sinyaline cevirirsiniz. (evet digitalde de circircir bir ses vardir) sonra o sinyali havaya cikaracak bir telsize .ve buna uygun bir antene ihtiyaciniz vardir..
Yani RF her yerde..