Tarih: 10/09/2010 14:40
Ata bey;
Yazdıklarınızın tamamı gerçek. Bu yazdıklarınızın çoğu yıllardan beri söylenen şeyler. Bazıları hakkında yorum yapmak istiyorum.
"Bize üye olamassan amatör olamassın" lafı, kendini devlet kurumu sanan ama "üst geçit yapma ve yaşatma derneği" gibi yönetilen derneklerde olur. (bu dernek çanakkalede mevcuttur. Çanakkaleye gelenler dikkat etsin, sarı çay köprüsünü geçince hemen sağda, camında bira reklamı var."
Buna kimsenin gücü yetmez, sınava noterle giderim, sınavda işaretlediğim soruları tastik ettiririm, kim güçlü ortaya çıkar.
Dernek neden kurulur? Üyelerin haklarını savunmak için. Bir araya gelip, disiplinli düzenli işler yapmak için. Yapan yerler var mı? Var. Yapmayan yerler var mı? var. hatalı yerleri düzeltmekte dernek yönetim kuruluna düşer...
"hangi amatörler soru hazırlıyor" Bu biraz ahlakla ilgili bir şey. Bende zaman zaman bazı sınavlar için 3-5 soru hazırlıyorum. Bunların hazırlanması ve gönderimi ile ilgili mevzuat ve format var. Bunlara uymaz isem, gizliliği koruyamaz isem onca yıllık emeğim heba olur. İnsan içine çıkamam. Malum son zamanlardaki olayları biliyorsunuz. O nedenle bir amatör soru hazırlayabilir. Ama bunlar sızdığı zaman o amatörün hapse kadar ceza alabilecek yaptırımları olması lazım.
"hangi amatörler dernek kurmaya hazırlanıyor"
Kanuni şartları yerine getiren herkes dernek kurabilir. Yukarıda örnek verdim, hiç üst geçit olmayan çanakkalede böyle bir dernek var. Smile
"Sen bu adam ile konuşma yoksa sonun iyi olmaz " çok garip, çocukça....aba altından sopa, paylaşılamayan ne ise, acaba komplekslermi? egolar mı?
"Bu amatörler derneğimizi ele geçirecek diye korku" O zaman şahsına bir dernek kuracaksın. Tüzüğüne "ölene kadar genel başkan xxxx, yönetim kurulu" diye ibare koyduracaksın.
"bu adam tehlikeli" Katil mi? sapkın mı? dolandırıcı mı? böyle bir suçu olanın zaten bu camiada işi olmaz. onların hobisi ya kumar yada .... anlayın artık.
B sınıfı 100 w çıkıyor, bunu cümle alem biliyor. Yasal değil. Hani yönetmelikte var ya "akredite dernekler" onlar ilgilensin bu konuyla. Üyelerine yazı yazsın, bu konuya hassasiyet gösterin diye. Ama dernekler gözünü başka mevzulara dikmiş. Benden değilsen düşmanımsın........
Ata bey, bende şahit olduklarımı yazayım. Sizinkilerle benzer Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap"yaw kardeş bu işten biz nasıl para kazanabiliriz?"
"sen şimdi cep telefonlarınıda dinliyorsundur, bunun aboneliği varmı?"
"geçen vali beyle toplantıdaydık" ba ba ba baaaa...Ehliyeti aldı, elinde telsizide var ya, birde dernek yönetiminde, normal zamanda vali özel kalemi odasına bile giremeyen adam bir anda sanki karşı komşuya gitmiş.....Amatör faaliyet Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap O nedir bilmez.Belki özel idarenin hesabından dernek adına bir kaç anten cihaz alır, evde kullanırım hesabı.
"Bir lokal açalım, işletelim geliri derneğin olsun" işin aslı, nasıl bu işten nemalanırız....
"lokal olmuyor bari bir şube merkezi olsun ama merkezde deniz kenarında olsun" e anten, istasyon?Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap? ya ne gerek var toplanır sohbet ederiz. (Gelen geçende görcek tabelayı felam, havamız olcak)
"sınav düzenleyelim, not bastıralım notları satalım" çorba parası kalsın hesabı, büyük hayallerden küçük hayallere geçiş, en azından 3-5 kalsın yaw...
"geçen bilmemkimi araştırdım, arkadaşa söyledim bir faksa baktı, dosyası geldi" vaaaayyyyyy, gizemli adam....çok büyük adam....sen kimsin ki? bizde yedik tabi....
"yaw bi aselsan mı alsak naapsak, otobüse binerken faydası olur"
"xxxx fabrikasında yangın çıkmış hemen oraya gidin haberleşme desteği sağlayın" hoppalaaaa, itfaiye var, polis var, 112 var, telefon çalışıyor ben ne yapayım? Amaç havamız olsun, önemli şahsiyetleriz ya.
Sizde bu tarz olaylar biliyorsanız ekleyin. Madem burası paylaşım platformu, paylaşalım...
Yazdıklarımı en son okuyunca, bir-iki madde hariç hepsi maddi menfaat içerdiğini gördüm. Alınteri ile kazanılmayan her para döner dolaşır o kişiden çıkar. Benim inancım bu.
Bu hobi, hobiden para kazanılmaz.....
73
Barış