Şu sıra sık kullandıklarım:
UISS: ISS uluslararası uzay istasyonu ile paket haberleşme için tasarlanmış bir yazılım. Bir çok alt modülü var siteden incelenebilir. Yine genel APRS maksadı ile de kullanılabilir.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapOrbitron: Uyduların ve gök cisimlerinin takibi için basit bir uygulama. UISS ile etkileşime girip istediğiniz gök cismi / uydu belirlediğiniz konuma geldiğinde paketlerinizi gönderme için kullanabiliyorsunuz.
Üye Ol ya da
Giriş YapYAAC: Java ile yazılmış temiz arayüzlü bir APRS çözümü. I-Gate veya Digipeater olarak kullanmak için kolay ve anlaşılır bir konfigürasyon menüsü var.
Üye Ol ya da
Giriş YapMMSSTV: Pratik bir SSTV yazılımı.
Üye Ol ya da
Giriş YapUZ7HO Soundmodem: UISS paketinin içinde de geliyor. Telsize yapılan bir ses bağlantısı üzerinden AFSK BPSK gibi paket data işlerini görmenizi sağlıyor. Küçük ama çok kullanışlı bir yazılım.
KISS veya AGW PE modunda network üzerinden haberleşebileceğiniz bir sanal TNC yaratıyor. Örneğin Android'deki Aprsdroid uygulamasına modem olarak bunu gösterip sabit telsiz üstünden Aprs paket gönderip alabiliyorum. Evin içinde tablet elimde gezerken gelip giden APRS paketlerini görebiliyorum.
Üye Ol ya da
Giriş YapBazı cihazlara spesifik olarak kullandığım başka yazılımlarda var ama genel için bir anlam ifade etmez diye düşündüğümden eklemedim.