0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
E posta hesaplarınızı kontrol edin arkadaşlar benim sertifikam bu gün geldi.
Tebrik ederim. İmkan varsa sertifikaları alan arkadaşlar burada paylaşırlarsa, Bu işe meraklı arkadaşlara örnek olur düşüncesindeyim.
Benim sertifikam da geldi e-posta adresime.
bende ekliyorum.
Evet söylendiği gibi sertifikalar peş peşe geliyor. Benimde geldi. Sizlerle paylaşmak çok hoş.
Değerli Arkadaşlar.ITUPSAT 10. Yılında sizleri bekliyor.Radyo amatörü olarak küp uydumuzu takip edip kayıt altına alıp; aldığınız ses dosyasını veya görüntüyü İTÜ ye gönderdiğiniz takdirde Çağrı işaretiniz ve adınızın yazılı olduğu bir sertifika almaya hak kazanacaksınız. İTÜ nün Web sitesinde Biz Radyo amatörlerine ayrılmış bölümde çağrı işaretiniz ve adınız yayınlanacak.Yapamanız Gereken FM modülasyonunda 437.325 İtupsat küp uydumuzu takip etmek. İmkan varsa Maxon veya Yagi anten ile takip edebilirseniz daha başarılı olma şansınız yüksek.Takip edecek arkadaşlara başarılar dilerimTA5AHO A.Hamit ÖTELinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapResmi web sitesiLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapbiz radyo amatörlerine ayrılan sayfaLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapAldığınız ses veya video dosyasını göndereceğiniz mail adresiE-Postausttl@itu.edu.trResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapKüp Uydu hakkında Sayın TA2IRU Ruha Bey'in yazısıITUpSAT-1 Türkiye’de üretilmiş ve fırlatılmak üzere gönderilmiş ilk uydudur. ITUpSAT-1 uydusu küp uydu standardına uygun olarak tasarlanmış, üretilmiş, test edilmiş, fırlatılmış ve yörüngesinde haberleşme sağlanmıştır. Toplam kütlesi 990 gram ve boyutları (10x10x10) cm’dir. Uydu faydalı yük sisteminde bir VGA kamera ve işaret göndericiye ek olarak sıcaklık, ivmelenme ve manyetik alan ölçümü yapan duyargalar vardır. Faydalı yük, pasif yönelim, anten ve anten açılma sistemleri özgün olarak geliştirilmiştir. ITUpSAT-1’in gerekli tüm testleri İTÜ bünyesindeki laboratuarlarda gerçekleştirilmiştir. Dünya benzer bir küp uydu ilk kez 2003 yılında fırlatılmıştır.ITUpSAT-1 ülkemizde geniş yankı uyandırmıştır. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler arasında ve toplumda uzay farkındalığı yaratmıştır. ITUpSAT-1 işaret devresinin yaydığı sinyal özellikle ulusal ve uluslar arası radyo amatörleri tarafından sıklıkla izlenmektedir.Genel BilgiGenel Adı: ITUpSAT-1NORAD Numarası: 35935Uydu Türü: KüpsatFırlatma Yeri: Satish Dawan Uzay Merkezi, HindistanFırlatma Tarihi: 23 Eylül 2009Fırlatma Aracı: PSLV-C14Boyutlar: 10cm KüpAğırlık: 990 Gr.Yörünge BilgisiYeröte: 752.00 Km.Yerberi: 726.00 Km.Eğim: 98.29Periyot: 98.50 Dk.ITUpSAT-1 Frekans BilgisiMode U Beacon (100mw): OperationalDownlink 437.3250 MHz (Morse)Mode U TLM Beacon (1w GFSK): OperationalDownlink 437.3250 MHz Other 19k2 BPSKepler ElementleriITUpSAT11 35935U 09051E 10036.22182550 .00001931 00000-0 48744-3 0 13172 35935 98.3337 135.0110 0007520 227.8477 132.1769 14.52155217 19587Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap[/img]
Hamit,(TA5AHO)Uydular bile bıktı senden. Şaka bir yana gıpta ile takip ediyorum seni bilgin olsun.SSTV Resim galerisini gördüm Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap linki paylaş arkadaşlar da incelesinler
Sertifikam geldi. Teşekkür ederiz...
Başlatan TA3MLO
Başlatan TA5AO
Başlatan TA3DN
Başlatan TB2POZ