0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güle güle kullanın.Yanına da SPF5189Z kullanan bir LNA eklediniz mi daha rahat ettiğinizi farkedeceksiniz.Hata rtl-sdr blog'un SPF5189Z tabanlı LNA'sı bias-tee desteği ile kullanımıı oldukça kolaylaştırıyor.Bias-tee sayesinde SDR anten kablosu üzerinden LNA'yı besleyebiliyor.Böylece LNA'yı antenle SDR arasındaki kablonun SDR tarafına bağlamak yerine anten tarafına bağlayıp daha kabloda sinyal zayıflamadan güçlendirebilirsiniz.Eğer FM radyo istasyonlarının çok güçlü sinyalleri sorun yaratıyorsa FM band-stop filter eklemek de faydalı olacaktır. rtl-sdr blog'un filtresi oldukça başarılı.Ve son olarak uzun süreli kullanıımlarda ısınma problemi ile karşılaşmamak için ben üzerine aluminyum heatsink eklemiştim. Performansın daha arttığını göreceksiniz.
Merhaba,HF dahil dimi bu cihaza73
Doğrudur Yücel Bey, HF dahil, kullanma kılavuzunda şöyle geçiyor:''Feature 1: Direct Sampling HF ModeThis feature allows you to listen to HF signals between about 500 kHz to 28.8 MHz.To use direct sampling modeConnect an appropriate HF antenna to the SMA antenna port (this is the same port where you connect your VHF/UHF antenna). In SDR# select the Q-branch in the configure menu (the cog icon next to the play button). (If it is greyed out make sure you stop the SDR first, by clicking the stop button in SDR#)Press Play and tune to 500 kHz - 28.8 MHz''
Teşekkür ederim bilgi için hazır USA gelmişken alayım diye düşünüyorum. Konu tam zamanında denk geldi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap 73
Baofeng konusunda bahsettiğim tarz filtre ile rx performansini yukseltirsiniz . Lna tüm sinyalleri yükselteceği için durumu daha da kötü yapabilir. Filtre +lna daha faydalı olacaktır
Başlatan vetburak