merhaba acaba o antenin alt kısmındaki kablo bağlantısını nasıl yaptığınıza dair elinizde fotoğraf var mı ben de yapmak istiyorum fakat biraz bilgi eksiğim var ve hangi kabloyu kullandınız nereden temin edebilirim acaba TB1GJV saygılar...
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapResimde gördüğünüz gibi somunun arasından canlı uca 2.5 luk elektrik kablosu ile bağlantı yaptım.
Fakat yaptığınız bağlantıdaki kablo olabildiğince kısa olmalı zira kabloda anten boyutuna ekleniyor. (ne kadar kısa olursa swr o kadar az çıkar.)
Yaptığınız bağlantının şaseye değmemesine özen gösterin.
Ve son olarak yaptığınız bağlantıyı ve boruların uçlarını su almaması için silikon vb. birşeyle kapatın. (Ben lavobo silikonuyla kapattım.)(Fotoğrafını çekmeyi unuttum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap )
Ben anteni yaptıktan ertesi günü TA2DX Gürel bey'de antenin nasıl yapıldığı ile ilgili detaylı bir video çekti. (Anteni aynı şekilde yaptık o gün vaktim olmadığı için videoda çıkamadım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap )
TA2DX Gürel bey'in videosu:
Umarım anlatabilmişimdir, videoyu da izlerseniz bu anteni kolaylıkla yapabilirsiniz diye umuyorum.
Sizde anten çalışmanızı bu gönderinin altında paylaşırsanız diğer amatör arkadaşlarımız da faydalanmış olur.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum. Kolaylıklar diliyorum ve Havadan görüşmek üzere Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap TA2UUO'73