0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tebrik ederim. cok guzel ve efektif bir calisma olmus. amacina hizmet edecek birsey yapmissiniz.
hazırını almak varken sen tut debelen. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap uğraş didin. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap veeee eldeki malzeme ile yapılacak en güzel anteni yap. tebrikler amatörlük budur. daha iyi nice çalışmalar bekliyoruz.
Elinize sağlık, güzel çalışma olmuş.Uydu haberleşmesi için bende portatif yagi anten yapıcam. Sizce 2+2 amatör uydular için yeterli olurmu bu anten?
Ne yalan söyleyim, arazide yanımda taşıma düşüncesi yokken hazır almayı planliyordum. Forumu incelediğimde nasıl yapacağım sorusunun cevabını veremiyordum. Ama işin içine girince gördüm ki başlamak yetiyormuş. Hatta üzerine düşündükçe aklına sürekli yeni fikirler geliyor. Durum bazen içinden çıkamadığınız hale geliyor, orada da sağolsun bilgili amatörler yardımcı oluyor. Sonuç olarak ortada sizin yaptığınız bir şey var ve çalışıyor, bu durum insanın gururunu okşuyor. Bu antenin çalışması insanı yeni projelere itmiyor değil, yeni arayışlara şimdiden başladım Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap)) Teşekkür ederim güzel dusunceleriniz için Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Bu hobinin insana en buyuk katkisi kendini gelistirmektir.Hicbirsey imkansiz degil. Bu hobiye basladigimda ne RF ne Elektronik konusunda bilgim yoktu. Hobinin bana kattiklariyla su anda bu isi profesyonel seviyede yapiyorum.Amator radyoda her bilgi paylasirlir. Ogrenecek seylerin de bir limiti yok..Tek engel para ve zaman.. Ama daha buyuk ve asilamaz engel kisisel merakin olmamasi bence..
hangi uydu ile goruseceginize, kullanacaginiz telsizin hassasiyetine/gucune gore degisir.Bazen cihazin ustundeki anten ile bile gorusmek mumkun olabiliyor.Genelde mobil uydu calismak icin kullanilan anten arrow antenna. 3x6 ya da 4x7 gibi konfigurasyonlari kullaniyorlar. Ama 2x2 ile de calisabilmenizi beklerim.Sadece seviyeler biraz daha dusuk olacktir.Bu yuzden arazi sartlarinda kullanacagim cok hafif olsun, moduler olsun demiyorsaniz,yine hafif olan Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap antenini tavsiye ederim.
Öncelikle teşekkür ederim. Sorunuza gelince benim bu soruya cevap vermem biraz zor, ben daha yeni amatörüm çok bir bilgim yok. Ama tahminimce bulunduğunuz konumun etkisi var duymasıyla ilgili. Teknik olarak bu anten de duyabilir hatta geçen akşam uzay üssünü dinlemek istedim de saatini kaçırdım. Bu duymazsa bile eleman sayısını artırarak daha kazançlı bir anten yapıp duyma ihtimalini artırabilirsiniz. Benim 2+2 yapma sebebim tamamen hafif ve küçük olmasi içindi.
Başlatan TB3EN
Başlatan TA3AAA
Başlatan TA2ERO
Başlatan TA3BQ