0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli kardeşim,Hayıflanmana ben de katılıyorum. Bu hobiye geçen yıl başladım ve senin gibi ben de ilk olarak devam edip etmeyeceğimi bilmediğimden uygun fiyatlı bir cihaz ile başlamak istedim ve araştırmaya başladım. Her insan gibi önce gözümüzün önüne Baofeng cihazlar çıkıyor ama biraz araştırma ve Youtube'da kıyaslama videoları izlersen yine Çin malı olup çok daha kaliteli ürünlerin olduğunu görebilirsin. Yani Japon cihazlar kadar pahalı olmayan cihazlar bulabilirsin. Hiçbir şey bulamıyorsan yada satın alamıyorsan da bulunduğun ildeki derneklere gidip oradan bilgi beceri ve tecrübe edinebilir ve oradaki usta amatörlerden çok güzel yönlendirmeler alabilirsin. Sadece en sonda belirttiğin yasaklı cihazlara yöneliyoruz mecburen anlamındaki düşüncene katılmıyorum. Ne durumda olursak olalım bir Amatör Telsizci olarak, kanunların belirttiği çizgiler dahilinde hareket etmeliyiz.
Atladığımız bir konu yok mu sizce?Devletim bana bu cihazı alabilirsin, güvenli diye ilan etti, resmi olarak serbestçe satışının yapılabilmesi için izin verdi ki (hala BTK'nin resmi sitesinde izinli cihazlar listesinde bulunuyor). Cihaz iyidir kötüdür orası tartışılır ama satışına izin verilen bir cihazı aldığı için yeni/eski amatörler neden kötü ilan ediliyor anlamdıramıyorum.
hocam o konuda da hemfikiriz zaten devlet yasakladıysa kullanılmasın anlatmak istediğim o değildi insanlar istemeden de olsa 2.el yasaklanmış cihazlara yöneliyor demek istiyorum. işin özü önce şu amatör telsizcilik belgesine sahip kan emicilerden kurtulmamız lazım ki insanlar yasaklıya illegale yönelmesinler
Bu arada elinde bu cihazdan olan arkadaslar icin, amator proje olarak VHF ve/veya UHF bandpass filtre nasil yapilir arastirip yapmalarini tavsiye ederim.Hem cihazlarinin dinleme performansi yukselecektir, hem de gonul rahatligiyla cihazin mandalina basabileceklerdir.Bu filtreler ile cihazi el cihazi gibi kullanamasaniz da, evinizde bir harici anten ile kullanabilirsiniz.
Elimde 2 tane UV5r var ve bana en mantıklı gelen fikir bu: Evde arabada kullanalım ve filtre yapmayı öğrenelim.Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
slm.arkadaşlar dün bir toplantıdaydım şu anda baofeng kullanan arkadaşların telsizleri kullanmasında bir sakınca olmadığını sadece bundan sonra satısı yasaklandığı yonunde bize soylendi.
İstanbul içinde spektrum analizörü olan var ise ben şu ekstra kapasitör mevzusunu denemek isterim. Acaba derneklerimizde kullanıma açık analizör varmıdır?
O mod ile iligli deneyen kisinin son cumlesine dikkat cekeyimOn VHF, post-mod, it seemed that the 2nd harmonic got stronger by about 6dB (in absolute power) when going from High to Low power.
El feneri ve radyo olarak kullanırım.
Başlatan TA3V