0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
buna devletin çözümü var zaten. sana kimlik vermiş çağrı adı vermiş. bunun için kanun çıkarmış. Burada mesele memurların iş güzarlık yapıp kanunları öğrenmemesinden kaynaklanıyor. En azından içlerinden birisi okumuş olsaydı bu iş buraya varmazdı. Benide durdurdukları ve sordukları oluyor. Polis memuru arkadaşlar kanundan bir haber dahi olsalar konuşmamız 5 dk sürmüyor. Yoluma devam ediyorum.Altta foto olarak bir yazı paylaşacağım mümkünse o yazıyı yazıcıdan cıkart bir süre yanında taşı.
Merhaba,Yazdiklarinizda bir yere kadar haklisiniz.Ancak, bir yandan da, tasidiklari telsiz ile kendisine polis susu veren, ya da ozelikle yapmasa bile, kendilerinin polis sanilmasindan icten ice mutlu olan cok insan var.Ozellikle gostermeseniz bile, belinizde telsiz goren cogu vatandasin da (Polisleri gectim) sizin sivil polis oldugunu dusundugu bir gercek.Birkac gundur konusulan bir baska baslik altinda bunun orneklerini bu forumda okuyabilirsiniz.Bu yuzden, ben radyo amatoruyum, niye telsizimi saklamaliyim, dinleye dinleye dolasirimdan ziyade, eger amaciniz sadece dinlemek/radyo amatorlugu yapmak ise, memur'un soyledigi gibi, bir kulaklikla telsiziniz gorunmeyecek sekilde tasimaniz bana daha uygun bir cozum gibi geliyor.Polis'İn ozur dileyip gondermesi gibi birsey yazmissiniz da, kusura bakmayin biz Turkiye'de yasiyoruz. Norvec'te vs bu dediginizi belki yasarsiniz. Yolda cekip sizi yanlislikla vursa bile ozur dileyeceklerini pek sanmiyorum. O yuzden duygusal degil gercekci bakmak lazim olaya..Yukarida yazdigim gibi, birakin polisi, normal vatandasa bile derdimizi anlatmakta zorlaniyoruz madem, sesi duyulacak sekilde, ya da gorunecek sekilde telsizi tasimanin insanlar uzerinde nasil bir etki biraktigini fark etmemek icin gercekten cok cok iyi niyetli olmak lazim..Sahsen, yolda sokakta telsizi duyulabilecek sekilde dolasan birini gorsem, radyo amatoru olmama ragmen ben rahatsiz hissederim kendimi.Toplumsal hassasiyetlere duyarli olmak gerekir diye dusunuyorum.73
Yillardir bu hobinin icinde olan bir buyugunuz olarak size bir tavsiyede bulundum ama, mantiksiz konustugumu soylemissiniz. Sizi mantiginizla basbasa birakiyorum.Size polisi iknada basarilar.