0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
özel görev de geç babayiğit
Gittiğiniz mekanın, masanın tam ortasına telsiz koyarsanız tabi gelip sorarlar "ne iş" diye çok normal değil mi?İşletme sahibi olsam bende sorarım. Sonuçta hem iş yeri sahibi, hem o ortamda bulunan kişiler tedirgin olur.Empati kurun, mümkünse elinizde taşımayın, gittiğiniz ortamlarda saksı gibi masa üstüne koymayın. O zaman kimse gelip bir şey sormaz sizde anlatmak zorunda kalmazsınız.Unutmayın! Artık bir amatör telsizcisiniz. Dışarıda yaptığınız her türlü hal, hareket tüm amatörleri bağlar. Bunun çok çeşitli, kötü örnekleri malesef ki var.Bence yazdıklarımı eski, yeni tüm amatör arkadaşlar üstüne alınsın. Selamlar
Çıkarıp masanın ortasına kabak gibi koyduğumu kim söyledi ? Zaten mümkün olduğunca göstermemeye çalışıyorum ama yinede milletimiz çok meraklı olduğu için insanları incelemeyi seviyorlar. Kötü örnek derken; herhalde bir mekana gidip ben polisim demekten bahsediyorsunuz. Ben böyle birşey zaten yapmam, kendini polis gibi göstermek size bir artı getirmez aksine orada hedef haline gelirsiniz. Karşınıza terörist çıkar, sizi polis sandığı için size saldırabilir, hayatınız tehlikeye girer. Eline telsiz alıp, ben polisim diye hava atanların, başlarına gelebilecek olayları düşünmedikleri belli...
Yolun basinda normal.. sagda solda gorecekler soracaklar.. bir sure sonra.. amatorlugun ne oldugunu ogrendiginizde, rolede olan konusmalarin (QSO demiyorum ozelllikle.. sadece konusma) ne kadar bos ve bu hobiye hizmet etmeyen diyaloglar oldugunu fark ettiginizde, ustunuzde telsiz tasimanin cok ta gerekli olmadigini anlayacaksiniz..Hele bazilarinin yaptigi gibi yelekler sapkalar fosforlu yazilarla dolasanlara gulup, icten icten onlar adina uzulmeye baslayacaksiniz..Amatorlugun rolede konusmak olmadigini ogrenince, evde bile el cihazini cok fazla acmamaya baslayacaksiniz...Bir sure sonra o el telsizi, diger denemeler ve calismalarinizda receiver olarak kullanilmaya baslanacak.. Sonra zaten rahatsiz eden olmaz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Başlatan besyom2
Başlatan TA1ABB
Başlatan TA3V
Başlatan TA4MTG
Başlatan TB4BRL