Gönderen Konu: Yanınızda Telsiz Görenlerin Gelip Sizi Ahiret Sualine Çekmesi  (Okunma sayısı 4673 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • TA2CAT
  • İsim Soyisim: Cihan Pamukcu
Bu nedir arkadaş ya ! Gidiyoruz bir mekana oturuyoruz, mekan sahibi gelir ne görev yapıyorsunuz der, garsonu gelir ne iş yapıyorsunuz der, bir dükkana girersiniz, otobüse binersiniz, taksiye binersiniz aynı sorgu sualler tekrar tekrar her mekanda sorulur. Arkadaş, ben herkese açıklama yapmak zorunda mıyım ? yada telsiz taşımak ayıp birşeymiş yasa dışı bir iş yapıyormuşum gibi sürekli bir yerlerime saklayarak mı gezeyim ? Burada herkes bu konuda polis çevirmesinden şikayetçi ama bende tam tersi halktan şikayetçiyim. Kaç tane polis noktasından geçtim, yüksek güvenlikli noktalardan sorunsuz geçtim. Onlar bile böyle sorgu suale çekmedi beni ya bu nedir böyle... Sizi de bunaltıyorlar mı böyle yoksa sadece bana mı yapıyorlar. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum...

Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=6477.0

Çevrimdışı TA2KRS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 2
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Kürşat TÜRKOĞLU
Ynt: Yanınızda Telsiz Görenlerin Gelip Sizi Ahiret Sualine Çekmesi
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2019, 14:46:35 »
İnsanlar bilmediği için soruyor bence sıkıntı yok sorsunlar en azından anlatırsak bilgilenip teşvik ederiz.

Çevrimdışı TA1KTY

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: TAHA YASİN GÜL
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2019, 14:51:30 »
özel görev de geç babayiğit

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • TA2CAT
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2019, 15:04:52 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
özel görev de geç babayiğit

Özel görev desen o da yalan olur. Yalan konuşmayı da sevmiyorum. Bu sefer 2 saat onların sorularına cevap vermek zorunda kalıyorum. Kaç tane özel harekatçıların olduğu arama bölgelerinden geçtim, adamlar bana belge bile sormadı. Bizim halk çok meraklı, niye soruyorlar onuda anlamış değilim. Adam sivil polisse sana he ben sivil polisim mi diyecek sanıyorlar nedir Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA3AWB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 3
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: TOLGA ILGIM
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2019, 15:18:15 »
Telsizi dışarıdan görüncek şekilde üzerinizde taşımazsanız vatandaş da görmemiş olur. Genelde çantada tutarım ben. Soran olursada anlatıp bilgilendirmek  her amatörün görevi bence. Zaman sıkıntısı varsa sitelere yönlendirilebilir.

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2019, 16:11:32 »
Gittiğiniz mekanın, masanın tam ortasına telsiz koyarsanız tabi gelip sorarlar "ne iş" diye çok normal değil mi?
İşletme sahibi olsam bende sorarım. Sonuçta hem iş yeri sahibi, hem o ortamda bulunan kişiler tedirgin olur.

Empati kurun, mümkünse elinizde taşımayın, gittiğiniz ortamlarda saksı gibi masa üstüne koymayın. O zaman kimse gelip bir şey sormaz sizde anlatmak zorunda kalmazsınız.

Unutmayın! Artık bir amatör telsizcisiniz. Dışarıda yaptığınız her türlü hal, hareket tüm amatörleri bağlar. Bunun çok çeşitli, kötü örnekleri malesef ki var.

Bence yazdıklarımı eski, yeni tüm amatör arkadaşlar üstüne alınsın.
Selamlar

Çevrimdışı TA1OAN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 6
  • Mustafa Kemal ATATÜRK
  • İsim Soyisim: Okan Ayan
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2019, 16:28:08 »
Bir keresinde qso yaparken birisi gelip -abi siz polis misiniz? diye sormuştu, -yok değiliz derken gitti sonra yine geldi abi polis olsaydınız birşey soracaktım dedi yine gitti.   Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Aslında her sorana bu hobiden azıcık bahsetmek gerek.
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • TA2CAT
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2019, 16:48:38 »
Gittiğiniz mekanın, masanın tam ortasına telsiz koyarsanız tabi gelip sorarlar "ne iş" diye çok normal değil mi?
İşletme sahibi olsam bende sorarım. Sonuçta hem iş yeri sahibi, hem o ortamda bulunan kişiler tedirgin olur.

Empati kurun, mümkünse elinizde taşımayın, gittiğiniz ortamlarda saksı gibi masa üstüne koymayın. O zaman kimse gelip bir şey sormaz sizde anlatmak zorunda kalmazsınız.

Unutmayın! Artık bir amatör telsizcisiniz. Dışarıda yaptığınız her türlü hal, hareket tüm amatörleri bağlar. Bunun çok çeşitli, kötü örnekleri malesef ki var.

Bence yazdıklarımı eski, yeni tüm amatör arkadaşlar üstüne alınsın.
Selamlar

Çıkarıp masanın ortasına kabak gibi koyduğumu kim söyledi ? Zaten mümkün olduğunca göstermemeye çalışıyorum ama yinede milletimiz çok meraklı olduğu için insanları incelemeyi seviyorlar. Kötü örnek derken; herhalde bir mekana gidip ben polisim demekten bahsediyorsunuz. Ben böyle birşey zaten yapmam, kendini polis gibi göstermek size bir artı getirmez aksine orada hedef haline gelirsiniz. Karşınıza terörist çıkar, sizi polis sandığı için size saldırabilir, hayatınız tehlikeye girer. Eline telsiz alıp, ben polisim diye hava atanların, başlarına gelebilecek olayları düşünmedikleri belli...

Çevrimdışı TA3V

• Sistem Yöneticisi
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 149
  • İsim Soyisim: Yücel KASAP
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2019, 17:15:49 »
Çıkarıp masanın ortasına kabak gibi koyduğumu kim söyledi ? Zaten mümkün olduğunca göstermemeye çalışıyorum ama yinede milletimiz çok meraklı olduğu için insanları incelemeyi seviyorlar. Kötü örnek derken; herhalde bir mekana gidip ben polisim demekten bahsediyorsunuz. Ben böyle birşey zaten yapmam, kendini polis gibi göstermek size bir artı getirmez aksine orada hedef haline gelirsiniz. Karşınıza terörist çıkar, sizi polis sandığı için size saldırabilir, hayatınız tehlikeye girer. Eline telsiz alıp, ben polisim diye hava atanların, başlarına gelebilecek olayları düşünmedikleri belli...

Sevgili Cihan
Bir önceki mesajımda senin yazmış olduğun mesajlardan herhangi birini alıntı yaparak bir cevap yazmadım. Kısacası yazdığım mesaj sana cevap değildi. Sadece fikrimi yazdım.
Bu sebeple her ne kadar yazdığım mesajın tamamını üstüne alınmış gibi görünsen de bence hiç alınma.
Zaten sen böyle bir şey yapmıyormuşsun. 

Eski amatörlerden bile bu tarz işlerle uğraşan o kadar çok beyin yoksunu insanlar var ki...Malum yeni amatörlerden de olacaktır.
Bu nedenle bırak onlar alınsın üstlerine   
73

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • TA2CAT
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2019, 17:47:05 »
Bana demiyorsanız sorun yok ama sonuçta konuyu açan benim ve kişiliğimi bilmiyorsunuz. Yazıyı okuyanlar bana yazdığınızı düşüneceği için cevap verme gereği duydum. Ben konuyu arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak için açtım hemde sohbet etmiş oluruz, belki bana bir fikir verirler...

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 205
  • Radyo Amatörü
  • İsim Soyisim: Oguzhan Kayhan
« Yanıtla #10 : 21 Kasım 2019, 23:04:27 »
Yolun basinda normal.. sagda solda gorecekler soracaklar.. bir sure sonra..  amatorlugun ne oldugunu ogrendiginizde, rolede olan konusmalarin (QSO demiyorum ozelllikle.. sadece konusma)  ne kadar bos ve bu hobiye hizmet etmeyen diyaloglar oldugunu fark ettiginizde, ustunuzde telsiz tasimanin cok ta gerekli olmadigini anlayacaksiniz..
Hele bazilarinin yaptigi gibi yelekler sapkalar fosforlu yazilarla dolasanlara gulup, icten icten onlar adina uzulmeye baslayacaksiniz..

Amatorlugun rolede konusmak olmadigini ogrenince, evde bile el cihazini cok fazla acmamaya baslayacaksiniz...
Bir sure sonra o el telsizi, diger denemeler ve calismalarinizda receiver olarak kullanilmaya baslanacak.. 

Sonra zaten rahatsiz eden olmaz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Blog: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • TA2CAT
« Yanıtla #11 : 22 Kasım 2019, 00:10:24 »
Yolun basinda normal.. sagda solda gorecekler soracaklar.. bir sure sonra..  amatorlugun ne oldugunu ogrendiginizde, rolede olan konusmalarin (QSO demiyorum ozelllikle.. sadece konusma)  ne kadar bos ve bu hobiye hizmet etmeyen diyaloglar oldugunu fark ettiginizde, ustunuzde telsiz tasimanin cok ta gerekli olmadigini anlayacaksiniz..
Hele bazilarinin yaptigi gibi yelekler sapkalar fosforlu yazilarla dolasanlara gulup, icten icten onlar adina uzulmeye baslayacaksiniz..

Amatorlugun rolede konusmak olmadigini ogrenince, evde bile el cihazini cok fazla acmamaya baslayacaksiniz...
Bir sure sonra o el telsizi, diger denemeler ve calismalarinizda receiver olarak kullanilmaya baslanacak.. 

Sonra zaten rahatsiz eden olmaz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Evet zaten konuşmalarda çok fazla böyle triplere girmiş insanlara rastlıyorum. Adamlar telsizci değilde sanki cumhurbaşkanı olmuşlar gibi havalara girenler görüyorum. Zaten sınav günüde asker kamuflajıyla gezenler, polis özel harekat gibi giyinip gelenler ne tipler gördüm ya Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2UBW

• Real Men loves the Cats
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 20
  • Old callsign: TB2TBX
  • İsim Soyisim: Burak ARLI
« Yanıtla #12 : 22 Kasım 2019, 13:52:35 »
Amatör telsizci olarak gönüllü olarak bir sivil toplum kuruluşunda görevli kişiler mevcut. Bir sivil toplum kuruluşunu temsilen giyilen kıyafetleri ben yadırgamıyorum kaldı ki amatör camiyasında da ayrılması gerektiği kanaatındayım. Yoksa eline telsiz alan afetçi, haberleşmeci vs. gibi görüyor kendini. Bunların dışında kalan kişiler için bence üzülmeye ya da yadırgamaya gerek yok. Bu bir hobi ise her türden insan olacaktır yeter ki toplum içinde kullanıma dikkat edelim.

Sevgiler
73
Kenwood TM-D710GE

Çevrimdışı TA1SGF

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Ferhat B
« Yanıtla #13 : 22 Kasım 2019, 21:17:23 »
Gerçekten büyük sıkıntılar bunlar. En azından tek tek hepsine bu hobinin ne gibi iyi tarafları olduğunu anlatıp işin teknik detaylarına giriyorum da sıkıntıdan kendileri uzaklaşıyor.

Geçen senelerde bir arkadaşım telsizcilik belgesi aldıktan sonra mümkün olduğunca en büyük el telsizini edinip ortamlarda dolaşmaya başlamıştı. O kadar sıkıntıya girip belge almıştı tabii, herkes görsündü. Alet eski model bir halk bandı telsizmiş sonra öğrendik, doğru dürüst çalışmıyor, sırf cızırdıyordu. Yine aynı arkadaşım cep telefonlarının ilk yaygınlaştığı dönemlerde Ericsson 688 telefonunu ulu orta çaldırarak kız tavlamaya da çalışıyordu. Ne günlerdi hey gidi.

Eminim siz böyle değilsinizdir, olmayın da zaten.

Neyse ki hevesimi uzun dönem askerliğimde telsizcilik yaparak almıştım ben.

Çevrimdışı TB7GYA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 8
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Yaşar Akgün
« Yanıtla #14 : 23 Kasım 2019, 14:41:35 »
Sorarlar bana telsizle hiç alakam olmadığı zamanlardan beri ve halende  polismisin askeri personelmisin diye soran çok. Bunda sürekli kısa saç sakalın etkisi var meslek TIR şoförü. Şahsi aracımın arka camında çağrı kodu yazıyor bu ne diyorlar cevap veriyorum amatör futbolcu ve sanatçı tamamda amatör telsizci ne oluyor soruları bitmez 🙂Geçen yıl 1.dönem sınava bir amatör elinde telsizle girdi millete bunu nereye bırakayım manasında bir hareket yaptı her yerde çeşit çok.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
En Uygun Nerden Telsiz Alınır? Hangi telsiz Alınmalı Neden?

Başlatan besyom2

36 Yanıt
8559 Gösterim
Son İleti 25 Haziran 2011, 12:25:51
Gönderen: TA5AEK
xx
Yardım, Doğru telsiz seçimi ve yurt dışından telsiz getirme

Başlatan TA1ABB

0 Yanıt
4027 Gösterim
Son İleti 16 Eylül 2012, 20:07:36
Gönderen: TA1ABB