Merhaba Ustalar...
Kendi antenimi yapmak istiyorum, alet edevat vs hepsi var lakin küçük de bir sorunum var...
Ben dağcılık sporuyla uğraşıyorum, her hafta sonu bulunduğum bölgede civarında bir yerlere gidiyoruz kulübümüzle beraber. Bu hafta sonu bulunduğum yerden yaptığım denemede el cihazı ve kendi anteniyle Amasya rölesine ulaşabildim lakin aldığım raporda modülasyonumun fazlasıyla bozuk olduğunu ve ne dediğimin anlaşılmadığını öğrendim.
Tüm bunlardan sonra anten yapmaya karar verdim. Yagi anten yapayım, giderken söker çantanın kenarına takar deneme yapacağım yerde tekrar montajını yaparım diye hesaplıyordum lakin evdeki hesap çarşıya uymadı.Hem düşündüğümden büyük hem de onu söküp takacak kadar zamanım olmayabilir. (grup yürüyüş anında beni beklemek zorunda kalsın istemem)
Böyle olunca yine anten araştırdım dipol antenleri farkettim ama dipoller yagiler kadar başarılı mı hiç bilmiyorum, hiç bir fikrim yok.
Size sormak istediğim, dipol anten dağlarda deneme QSO larında etkili olur mu ya da şu anten daha etkili olur diyebileceğiniz bir anten var mı ?
Çantanın kenarında taşıyacağım ve aktif hale getirebilmemin çok zaman almayacağı bir antene ulaşmak istiyorum özetle Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapTavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=6459.0