Gönderen Konu: 27 Ekim 2019 2. Dönem Sınavı “Belge bekleyenler”  (Okunma sayısı 55300 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA1KAR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 2
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: özgür karacan
Ynt: 27 Ekim 2019 2. Dönem Sınavı “Sonuçlar açıklanmıştır”
« Yanıtla #180 : 12 Kasım 2019, 19:51:39 »
Sistem açıldı, hâlâ belge yok Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2MZC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Arda ÖZMEN
« Yanıtla #181 : 12 Kasım 2019, 20:14:58 »
Ne zaman verilcek ya iyice hevesim kaçtı arkadaşım

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • TA2CAT
  • İsim Soyisim: Cihan Pamukcu
« Yanıtla #182 : 12 Kasım 2019, 23:08:34 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Evrakları 4 Kasımda PTT ile gönderdim. 5 Kasımda teslim oldu. 11 Kasımda yani dün de belgemin çıktığını gördüm.

Ek olarak; Çağrı işareti talep dilekçemi dikkate almamışlar.

Çağrı işareti Talep Dilekçesi derken kastettiğiniz özel bir  çağrı kodu talep ettiniz sanırım. Onun için 5 senelik amatör olduğunuz da çağrı kodunuzun son ekini 2 haneye indirebiliyorsunuz. 10 senelik Amatör telsizci olduğunuzda ise son ekinizi 1 haneli bir kod talep edebiliyorsunuz diye biliyorum. Konu hakkında tecrübesi olanlar bilgiyi teyit edebilirler.

Çevrimdışı TA1KGC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Ömer C.
« Yanıtla #183 : 13 Kasım 2019, 09:14:04 »
Çağrı işareti Talep Dilekçesi derken kastettiğiniz özel bir  çağrı kodu talep ettiniz sanırım. Onun için 5 senelik amatör olduğunuz da çağrı kodunuzun son ekini 2 haneye indirebiliyorsunuz. 10 senelik Amatör telsizci olduğunuzda ise son ekinizi 1 haneli bir kod talep edebiliyorsunuz diye biliyorum. Konu hakkında tecrübesi olanlar bilgiyi teyit edebilirler.

Selamlar,
Evet bir dilekçe ile kontrol ettiğim ve kimse tarafından kullanılmadığını gördüğüm 2 farklı çağrı işareti ileterek bunlardan birinin tanımlanmasını rica ettim fakat onu dikkate almamışlar. Bu şekilde talep eden ve istediği çağrı işaretinin tahsis edilmesini sağlayanlar olmuş diye duymuştum o yüzden ben de bir şansımı denedim.

Çevrimdışı TA2UBW

• Real Men loves the Cats
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 20
  • Old callsign: TB2TBX
  • İsim Soyisim: Burak ARLI
« Yanıtla #184 : 13 Kasım 2019, 10:03:45 »
Merhaba,

herzaman dikkate almıyorlar maalesef.

73
Kenwood TM-D710GE

Çevrimdışı TA1KAR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #185 : 13 Kasım 2019, 10:44:01 »
Arkadaşlar selam. Biraz önce konuştum ve daha çok bekleriz diye düşünüyorum. Yaklaşık 2600 kişi kazanmış sınavı ve sanırım az bir personelle bu kadar kişinin bilgisini işlemeye çalışıyorlar. Telefonlardan yılmışlar . Aramamız işleri yavaşlatıyormuş. Eski tartışmalara dönmek istemem ama konuştuğum kişi kart da gönderileceğini söyledi. Maalesef iki personelle konuştum ve ikisi de bende işlerin çokkkk yavaş yürüdüğü izlenimini bıraktı

Çevrimdışı TA2MZC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Arda ÖZMEN
« Yanıtla #186 : 13 Kasım 2019, 11:08:23 »
Galiba yavaş yürüyor günledri burda söylüyorum halen çağrı işaretim yok diye şimdide bir sorunumuz daha var.
iki arkadaş aynı kargo paketiyle gönderdik benim belge var onun belge yok çıkmıyor sistemde ne kadar ilginç

Çevrimdışı TA1SGF

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Ferhat B
« Yanıtla #187 : 13 Kasım 2019, 11:31:14 »
Arkadaşlar selam. Biraz önce konuştum ve daha çok bekleriz diye düşünüyorum. Yaklaşık 2600 kişi kazanmış sınavı ve sanırım az bir personelle bu kadar kişinin bilgisini işlemeye çalışıyorlar. Telefonlardan yılmışlar . Aramamız işleri yavaşlatıyormuş. Eski tartışmalara dönmek istemem ama konuştuğum kişi kart da gönderileceğini söyledi. Maalesef iki personelle konuştum ve ikisi de bende işlerin çokkkk yavaş yürüdüğü izlenimini bıraktı

Bu tip gereksiz aramalar sayesinde işler yavaşlar tabii. Zaten geçmişte olanları okursanız 2-3 ay beklemeyi göze almış olmanız gerekirdi. Kartların basımı uzun sürecek belli ki, internet üzerinden belge verme işlemini başlattılar.

Daha sınavı olalı 1 ay olmadı arkadaşlar, rahat bırakın insanları. Ne aceleniz var?

Çevrimdışı TA1KAR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #188 : 13 Kasım 2019, 11:51:40 »
Thebadseeds yani ferhat bey, adabınızı bozmayın ve lisanınıza dikkat edin. Bütün mesajları takip ediyorum. Adamları arama sebebim gerekli idi , sizden izin alacak değilim. Kartın gecikeceğini hepimiz biliyoruz. Siz 2600kişinin hak kazandığını biliyor muydunuz?

Çevrimdışı TA2CAT

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • TA2CAT
  • İsim Soyisim: Cihan Pamukcu
« Yanıtla #189 : 13 Kasım 2019, 11:59:40 »

Ben, kimlik kartlarını göndereceklerdir dediğimde forumda bana saldıranlar, ters ters konuşanlar oldu. KEGM kimlik kartı verilmeyecek A4 kağıdıyla çıktı alınacak diyormuş dediler diye gittim bende aradım. Telsiz işletme müdürlüğünde ki adam bana da aynı cevabı verince şok oldum. Çünkü kimlik kartı verilmemesi saçma olur. Silaha ruhsat veriyorsun, Araç kullanmak için ehliyet veriyorsun hatta öğrenciye paso, Sporcuya lisans kartı veriyorsun ama telsize gelince kimlik kartı vermiyoruz demek nedir ? Sonuçta bu belge sınav ile alınan resmi bir belge ve Profesyonel Telsizleri taşımanız için ehliyetiniz olması gerekiyor. Şimdi de KEGM diyor ki " evet kimlik kartı verilecek " dalga mı geçiyor bunlar insanlarla ya ? Bunların bu tutarsız bilgilendirmeleri yüzünden hem forumda hemde başka platformlarda insanlarla aramız bozuldu bunların yüzünden...

Çevrimdışı TA1SGF

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Ferhat B
« Yanıtla #190 : 13 Kasım 2019, 12:07:46 »
Thebadseeds yani ferhat bey, adabınızı bozmayın ve lisanınıza dikkat edin. Bütün mesajları takip ediyorum. Adamları arama sebebim gerekli idi , sizden izin alacak değilim. Kartın gecikeceğini hepimiz biliyoruz. Siz 2600kişinin hak kazandığını biliyor muydunuz?

2600 kişinin hak kazandığını bilmiyordum, bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı TA1KAR

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #191 : 13 Kasım 2019, 12:29:46 »
2600 kişinin hak kazandığını bilmiyordum, bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Müstehzi de olsa yanıt , üslup için teşekkür ederim. Şimdi son kez okuyanların zamanını alarak biraz daha açıklık getireyim . Benim aramam adamlara olsa olsa ferahlık sağlar diye düşündüğüm için de aradım . Bunu onlara da söyledim. Buradan okuyanlar arama niyetindelerse aramasınlar diye. Konuştuğum iki kişi eleman sayısının azlığından yakındı . Sanırım depremin de etkisiyle bu sınav döneminde rekor başvuru ve kazanan olmuş. Böyle bir şeye hazırlıklı değillermiş. Haksızlık yapmamaya özen göstererek çalıştıklarını özellikle belirtti ama yine de gözden kaçanlar oluyor diye de ekledi. Yani benim durumumda olduğu gibi ellerine geçme zamanı ile belge düzenlenme sırası uyuşmayan kişiler de olabilirmiş. Sadece fotoğraf ve dilekçe göndermek yeterliymiş. Banka ödeme bilgisi dahil sistemden kontrol ediliyormuş diğerleri
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 12:53:02 Gönderen: gazebo »

Çevrimdışı TA2UBW

• Real Men loves the Cats
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 20
  • Old callsign: TB2TBX
  • İsim Soyisim: Burak ARLI
« Yanıtla #192 : 13 Kasım 2019, 13:04:26 »
Titre ve kendine gel oldu millet, yığılma olması olası.

73

Çevrimdışı TA2EAN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
Ynt: 27 Ekim 2019 2. Dönem Sınavı “Belge bekleyenler”
« Yanıtla #193 : 13 Kasım 2019, 14:07:18 »
Arkadaşlar sıralamanın rastgele yapıldığına karar verdim. Belgelerim ayın 7'sinde teslim edildiği halde bugün çağrı işaretimi aldım. Bazı arkadaşların 4'ünde teslim ettiği halde henüz çağrı işaretlerini almadığını duymuştum. Kısacası sisteme rastgele bir giriş durumu mevcut. Bir kaç saat önce de kontrol ettiğimde girilmemişti, biraz önce kontrol ettiğimde girildiğini gördüm. Çağrı işareti bekleyen arkadaşların, gün içerisinde bir kaç defa kontrol etmelerini tavsiye ederim.

Çevrimdışı TA1AQK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Nurettin Özsoy
Ynt: 27 Ekim 2019 2. Dönem Sınavı “Belge bekleyenler”
« Yanıtla #194 : 13 Kasım 2019, 17:47:11 »
Benim evraklarımda 5 Kasım da teslim edildi bugün saat 16:30 da cağrı kodum verildi. Beklemede olan arkadaşlar sabırlı olsunlar.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

exclamation
2019/1. Dönem belge bekleyenler

Başlatan TA2UBW

328 Yanıt
29820 Gösterim
Son İleti 29 Ağustos 2019, 17:02:54
Gönderen: TA3OCX
moved
TAŞINDI: 27 Ekim 2019 2. Dönem Sınavı

Başlatan TA2UBW

0 Yanıt