Gönderen Konu: Çerkezköy-Kapaklı-Çorlu-Silivri Bölgeleri  (Okunma sayısı 8351 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA1AQK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 2
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Nurettin Özsoy
Ynt: Çerkezköy-Kapaklı-Çorlu-Silivri Bölgeleri
« Yanıtla #30 : 10 Şubat 2020, 12:20:01 »
Buraya da bir link ekleyim 204 bin kişinin yaşadığı merkez de  2 tane röle var 700 bin  kişini yaşadığı Çorlu Çerkezköy Kapaklı Saray da hiç röle yok.

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 205
  • Radyo Amatörü
  • İsim Soyisim: Oguzhan Kayhan
« Yanıtla #31 : 10 Şubat 2020, 13:29:53 »
Soyle soyleyeyim.
Bulundugunuz yerin nufusu degil, oradaki "aktif" amatorlerin talepleri ile alinir bu tur kararlar.
Ayrica trac veya baska bir dernek olması fark etmez, her ilin (ya da ilcenin) varsa lokal bir dernegi o karar verir. Genel merkez ile bir alakasi yoktur yani.
Unutmamak gerekir bu bir hobi. GSM sirketi degil ki nufusa gore su kadar ihtiyac olur diye bir fizibilite calismasi yapsin oraya gidip yatirim yapsin.
Hic dernek yoksa bolgedeki amatorler toplanir karalastirir, ister yeni bir dernek kurar isterse trac gibi bir dernegin subesi olarak yeni bir olusum yapar..

Bolgedeki amatorler olarak gerekli maddi yardimi yapip tekirdag trac ya da baska bir dernekten bu konuda bir girisim isteyebilirsiniz.
Ayrica her yerin kapsama alaninda olmasi gibi bir oncelik te soz konusu degil.

Ornegin ankarada 5-6 tane role olmasina ragmen el cihaziyla benim evimin bulundugu bolgeden rolelere erisilemiyor.
Catiya antenimi koyuyorum ve her yere erisebilmeye basliyorum. Bu is boyledir.

Komsulariniza bu konuyu anlatip bilgilendirmek sizin goreviniz.
Amatorluk yapacaksaniz maalesef insanlari ikna etmeniz gerekecek.
Bu hepimizin yasadigi sorun.
Gelen sorar giden sorar, apartman yonetimi izin vermez.. verir.. sonra baskasi cikintilik yapar..
Maalesef bunlar bu isin tuzu biberi. Siz VHF anteni sorun yaparlar diyorsunuz,  insanlar HF anteni nasil koyarim derdinde.. Bir de boyle dusunun..

Kablo parasi demissiniz.. Evet insanlar bu hobiyi imkanlari dahilinde yapiyor ama, bu kesinlikle ucuz bir hobi degil.
Para harcamadan birseyler yapamazsiniz. Maalesef boyle..
Bu yuzden sifir urun yerine ikinci el, bazen hurdaliktan vs kablo ya da malzeme toplamaya calisiyoruz.
Yoksa guncel kur degerleri ile altindan kalmasi oldukca zor olur.

Bir de Corluya farkli dernek role kuruyor demissiniz. ROleler dernekler tarafindan kurulsa da, derneklere uye olsun olmasin tum amatorlerin kullanimi icindir. Ayrim yapilamaz..
Bolgeinzde baska bir role var ise, onu da gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.

Lafin ozu, sizin icin kimse durup dururken para/zaman harcamaz. Bolgedeki amatorler olarak toplanip ihtiyaciniz var ise TRAC ya da baska bir yer ile gorusup role ihtiyacinizi iletiniz. Foruma yazarak cok sonuc alamazsiniz.
Blog: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #32 : 10 Şubat 2020, 14:15:10 »
Bir bilgi de su sekilde ereyim.
Bir dernek istedi diye BTK nin kesin izin vermesi de beklenemez..Niye derseniz soyle ki

Role istenen cografi bolgenin nerelere direkt erisimi oldugu , yani kapsama alani, ve bu kapsama alaninda bulunan baska illerde bulunan roleler burada kritik oneme sahiptir.

Sizin bulundugunuz bolgede ornegin, Tekirdag'da bulunan roleler, istanbulda bulunan roleler, bunun yaninda, marmara'nin karsisinda, bursa tarafindaki roleler, hepsi birbirini etkileme kapasitesine sahip.
Sizin bulundugunuz yer cukurda olabilir ve siz roleye erisim sorunu yasiyor olabilirsiniz ama, bir baska yerdeki amator mandala bastiginda hem tekirdag hem istanbul rolelerini acabiliyor ise sorun olur. Bu yuzden yakin bolgelere ayni frekanslar verilemez..
VHFte toplamda (25 khz stepte) 7 role frekansi tahsis edilebilmekte. Bu yuzden bir role talebi olsa bile alamama ihtimaliniz yuksek.. Yerine daha kisa mesafeler ve lokal haberlesme icin daha uygun olan UHF kullanilabilir. Bir role planlamasi yapilirken bunlarin hepsini goz onune almakta fayda var.

Çevrimdışı TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #33 : 10 Şubat 2020, 15:10:45 »
Ben istediginiz yanlis demedim.
Oncelikle eldeki imkanlari kullanmali (cati anteni vs) eger bu yeterli gelmiyor ise, corlu amatorleri olarak birlesip bunun gerekiyorsa maddi yukunu cekip gerekli yatirimi dernek catiisi altinda yapmaniz lazim.
Benim anlatmaya calistigim sey bu.

Yani elinizi tasin altina sokup corlu amatorleri olarak bir olusum icine girmez, birlik olmazsaniz  size kimse cafelerden qso yapin diye para harcamaz.
Demeye calistigim bu.

Bunu Corlu'da yeni bir dernek subesi olarak mi yaparsiniz, yoksa Tekirdag TRAC veya baska bir dernege katilarak mi yaparsiniz o sizin tercihiniz olur.
Seceneklerinizi buna gore degerlendirin. Gerekiyorsa TRAC ya da baska derneklerin yonetimleri ile bu konuyu konusacak temsilci secin..Neler yapilabilir, dernegin hangi imkanlarindan ne kadar faydalanabilirsiniz onlari arastirin.

Ornegin cihazi siz temin edip, ayarlamalarini yapacak tecrubeli birilerinin destegini bulabilmeniz, ya da bolgeyi daha once arastirmis birilerinden yer ve band tavsiyesi alabilmeniz mumkun.

Çevrimdışı TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #34 : 10 Şubat 2020, 17:18:51 »
O zaman tebrik ederim zor kismi bitmis kolay kismi kalmis.
Bolgeyi hic bilmedigim icin , corlu, cerkezkoy birbirine yakin midir uzak midir.. tek role ile kapsanir mi vs bir bilgim yok...
Eminim bulundugunuz yer icin en uygun hesaplamalari yapmissinizdir.

Bolgedeki dernekler ile konusmaniz iyi olur.  Belki bulundugunz yerdeki amator sayisi yeterli ise bir sube acabilirsiniz.

Simdiden kolay gelsin.

Çevrimdışı Tomas1234

• Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Onur ayan
« Yanıtla #35 : 10 Şubat 2020, 18:43:53 »
Neyse ben bişi demicem.

Çevrimdışı TA1AQK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #36 : 10 Şubat 2020, 19:15:38 »
Neyse ben bişi demicem.

Bizler röle kurmak için aylardır şehir içinde uhf ve vhf denemeler yaptık. Şehirin çeşitli yerlerinden başka hangi rölelere erişim yapabiliyoruz araştırmalar yapıyoruz her denememiz olumlu sonuçlanmıyor bazen belli yerlerden istanbul esenyurt rölesine ve bursa bakacak rölesine ulaşabiliyoruz. Bu ulaşımı yaptığımız yer ormanlık ve şehir dışında bir yer tabii şehir merkezi değil tabii. Beni üzen bu konu da asıl mesele bölgemizde olan dernek yöneticisi çerkezköy kapaklı saray gibi ilcelerden röleye erişilemediğinden habersiz olması. Bizler mi sesimizi duyuramıyoruz onlar mı görevlerini yapmıyor cevabı siz verin. Bizler burada yaşayan amatörler cihazlarımızı aldık röle için en iyi konum neresi bulduk kurulacak bina için bina yönetici ile konuştuk vhf ve uhf denemeler yaptık bölgemiz de en iyi sonucu uhf den aldığımıza karar verdik. 
« Son Düzenleme: 10 Şubat 2020, 19:17:55 Gönderen: TB1TNV »

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 13
  • Bilgiyi Paylaşmayacaksan, ÖĞRENME !
  • İsim Soyisim: Murat DEMİRTAŞ
« Yanıtla #37 : 11 Şubat 2020, 09:52:35 »
Merhaba;

Bir ilde bulunan derneğin yöneticileri ilin her semtini her daim gezemez ve buralarda sürekli testler yapamaz kaldı ki bölgelerdeki amatör telsizciler bu sorunları dile getirmeli, yöneticiler de bunları değerlendirmelidir. Siz bölgeden gelip TRAC Tekirdağ şubesinde bunları dile getirdiniz mi? Talepte bulundunuz mu? Bulundunuz ama dikkate alınmadı mı?
Siz bu işin bir hobi olduğundan çıkıp Derneklerden hizmet talep ediyorsunuz, tekrar soruyorum TRAC Tekirdağ şubesine hiç geldiniz mi?
Buraya da numaramı yazarak iletişim kurun benimle demiştim, kaldı ki şube yöneticilerine özellikle bana ulaşmanız çok kolay. Ama bir arkadaş arayıp da bir tanışalım arkadaş demedi!
Ancak bir de şöyle bir durum var, bizler amatör telsizciyiz ve önce istasyonumuzu en iyi hale getirmekle mükellefiz. Genel bilgi olarak söylüyorum (sizi itham etmeden) bir amatör sadece bir el telsizi alıyor ve sonra ben oraya erişemiyorum, buraya erişemiyorum diyor. Kimse buraya röle kurmuyor vb. yaklaşımlarla herkesi eleştiriyor. Mesela role olmak zorunda mı ben de değil örneğin 145.600 TRAC Tekirdağ şubesine ait roleye erişmek için bir link kurabilir siniz, bu da sizi bölgenizden her zaman roleye ulaştırır.

Bu konu daha uzar gider de, 73...
Eski:TA1ADM Yeni:TA2NL
www.muratdemirtas.net.tr

Çevrimdışı TA1AQK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #38 : 12 Şubat 2020, 16:02:22 »
Merhaba;

Bir ilde bulunan derneğin yöneticileri ilin her semtini her daim gezemez ve buralarda sürekli testler yapamaz kaldı ki bölgelerdeki amatör telsizciler bu sorunları dile getirmeli, yöneticiler de bunları değerlendirmelidir. Siz bölgeden gelip TRAC Tekirdağ şubesinde bunları dile getirdiniz mi? Talepte bulundunuz mu? Bulundunuz ama dikkate alınmadı mı?
Siz bu işin bir hobi olduğundan çıkıp Derneklerden hizmet talep ediyorsunuz, tekrar soruyorum TRAC Tekirdağ şubesine hiç geldiniz mi?
Buraya da numaramı yazarak iletişim kurun benimle demiştim, kaldı ki şube yöneticilerine özellikle bana ulaşmanız çok kolay. Ama bir arkadaş arayıp da bir tanışalım arkadaş demedi!
Ancak bir de şöyle bir durum var, bizler amatör telsizciyiz ve önce istasyonumuzu en iyi hale getirmekle mükellefiz. Genel bilgi olarak söylüyorum (sizi itham etmeden) bir amatör sadece bir el telsizi alıyor ve sonra ben oraya erişemiyorum, buraya erişemiyorum diyor. Kimse buraya röle kurmuyor vb. yaklaşımlarla herkesi eleştiriyor. Mesela role olmak zorunda mı ben de değil örneğin 145.600 TRAC Tekirdağ şubesine ait roleye erişmek için bir link kurabilir siniz, bu da sizi bölgenizden her zaman roleye ulaştırır.

Bu konu daha uzar gider de, 73...
Öncelikle cevap verebildiğinizi sevindim. Tekirdağ Trak derneğine birkak kez geldim itfahiye arkasında 2 konteynır var bahsı gecenyer orası ise tabii. Kapalı olduğu için başkanı aradım sorularıma cevap aldım.Genelde işleri yoğun ve şehir dışında oluyor salı akşamları toplanıyoruz dedi kendisi. Kimse buraya röle kurmuyor demedik yazıları baştan okursanız daha iyi anlarsınız Çorlu rölesi ne zaman kurulacak gelişme hakkında bilgi istedik konum olarak yerini sorduk orion tarafına kurulursa bize faydası olmyacak dedik olmadı bizde Asınıfı belgeli biri başvuru yapsın kendi rölemizi kuralım dedik. Sonra Çerkezköyden Kapaklı dah konum olarak nerede olduğunu arkadaş cevap vermeye başla olay buralara kadar uzadı gitti. Birde dernek yöneticileri kurulmuş bir röleye en uzak hangi alanlardan ulaşılar bilir gibi bir araştırma yapması röle kapsama alanı haritası çıkarması röle kapsama alanını bilmesi gereklidir diye düşünüyorum. Bu hafta arkadaşlar ile birlikte bende gelmeye çalışacağım işelerimi ayarlaya bilirsem biz elimizi taşın altına koyduk cihazları aldık ne yapılması gerekli ise maddi manavi bu röle işe başlamak istiyoruz sizde Tekirdağ Trac derneği olarak bize öncülük yapın bize yolu yormadı kanunu öğretin bizlerde Saray Kapaklı Çerkezköy ilçelerimize bir röle kazandıralım. Saygılarımla (Biraz dertli olduğuma arada sert kelimeler kullanıyorum affola)

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #39 : 13 Şubat 2020, 10:44:47 »
Selam;

Her şey, karşılıklı saygı çerçevesinde kalındığı sürece yapılacak tartışmalar ile iyi neticelere varacağına inancım tamdır. Tüm yorum ve düşünceleri baştan sona tamamen okudum, buna göre görüşlerimi belirttim.
Yaklaşık 15 yıldır TRAC Tekirdağ şubesinde hobiye destek vermeye çalışıyorum, son yıllarda bu hobiye girmiş olan arkadaşlar çok fazla serzenişte bulunuyor ama önce geçmişi araştırmak ve ondan sonra bu günü tartışmak yapılan değerlendirmelerin neticesini olumlu yönde etkileyecektir.

Bölgenizde Role kurabilmek için 3 yolunuz var;
1. Bir dernek çatısı altına girip bölgeye role kurulmasını sağlarsınız.
2. Bir dernekten temsilcilik veya şube talep edersiniz.
3. Kendiniz bir dernek kurarsınız.

Role kurma ve işletme yetkisi sadece derneklere verilmiş bir haktır.

73

Çevrimdışı TA1OAN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 6
  • Mustafa Kemal ATATÜRK
  • İsim Soyisim: Okan Ayan
« Yanıtla #40 : 19 Şubat 2020, 09:10:41 »
Bu bölgelerdeki amatörler ile dayanışma içerisinde olarak bir dernek kurmanın yararımıza olacağını düşünüyorum. Çevremizde bize destek verecek bir dernek göremiyorum. ANARAD Çorlu'ya destek verdiği için Çerkezköy veya Kapaklı civarındaki diğer bir röleyi desteklemeyecektir. Cihazlarımız ve kurulum için gerekli yükseklikte yerimiz mevcut. Bundan sonrası bilgi ve tecrübelerinden yararlanabileceğimiz daha fazla amatöre ulaşmak olacak.
Ayrıca bizim amacımız kimseye yaranmak veya kendimizi diğer amatörlerle kıyaslamak değildir. Faaliyetlerimizi de bu doğrultuda yürüteceğiz. Röleyi tek başımıza kursak bile tekelleştirmeden, kimseyi dışlamadan ve derneğin adı altında değil "Amatör Telsizcilik" adı altında hizmet vereceğiz.

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.

Değerli Üstadlarıma Saygılar...
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Çevrimdışı TA2NL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
« Yanıtla #41 : 19 Şubat 2020, 10:00:18 »
Bu bölgelerdeki amatörler ile dayanışma içerisinde olarak bir dernek kurmanın yararımıza olacağını düşünüyorum. Çevremizde bize destek verecek bir dernek göremiyorum. ANARAD Çorlu'ya destek verdiği için Çerkezköy veya Kapaklı civarındaki diğer bir röleyi desteklemeyecektir. Cihazlarımız ve kurulum için gerekli yükseklikte yerimiz mevcut. Bundan sonrası bilgi ve tecrübelerinden yararlanabileceğimiz daha fazla amatöre ulaşmak olacak.
Ayrıca bizim amacımız kimseye yaranmak veya kendimizi diğer amatörlerle kıyaslamak değildir. Faaliyetlerimizi de bu doğrultuda yürüteceğiz. Röleyi tek başımıza kursak bile tekelleştirmeden, kimseyi dışlamadan ve derneğin adı altında değil "Amatör Telsizcilik" adı altında hizmet vereceğiz.

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.

Değerli Üstadlarıma Saygılar...

Siz bazı konuları yanlış yere çekiyorsunuz! O nedenle daha fazla yazmayayım...

73

Çevrimdışı TA1AQK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #42 : 19 Şubat 2020, 10:28:35 »
İyi günler Mustafa bey akşam Trak Tekirdağ giderek yönetimdeki ve üye olan diğer amatörlerle tanıştık çok iyi misafir ettiler. Kendilerine teşekkür ederim. Çorluya bir röle kuracaklarını söylediğer ANARAD ta Çorluya bir röle kuruyor bana burası anlamsız geliyor bu iki dernek birbiri ile yarışmı ediyor yoksa amatörlerin ihtiyacı 2 tane röle mi acaba. Çorlu' ya bu kadar önem kazandıran nedir acaba bunları anlamakta zorluk çekiyorum saygılarımla.

Çevrimdışı TA1OAN

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 6
  • Mustafa Kemal ATATÜRK
  • İsim Soyisim: Okan Ayan
« Yanıtla #43 : 19 Şubat 2020, 11:27:54 »
Siz bazı konuları yanlış yere çekiyorsunuz! O nedenle daha fazla yazmayayım...

73

Merhaba,
Ben mesajımı kesinlikle buradaki cevaplara hitaben yazmadım. Zaten benim kimseyle alıp veremediğim birşey olmaz olamaz da. Neden üzerinize alındınız onu da anlamadım yani. Ben genel durumdan bahsediyorum kimseyle şahsi meselem yok.

Bir de Nurettin Bey Çorluya iki ayrı derneğin röle kuracağından bahsediyor ama bana mantık dışı geldi. Bence yanlışınız var. Zaten ANARAD temsilciliği ile Çorlu ilçesindeki çok değerli bir amatör arkadaşımız röle kurma girişiminde bulundu ve duyduğum kadarıyla herşey hazır durumda. Başka bir dernek neden ikinci bir röleyi kursun?
Nurettin Bey bence konuyu bir araştırın derim. TRAC veya başka bir dernek böyle bir yarışın içine girmiş olamaz.
Eğer kuracaksa bile Çerkezköy’e kursunlar 😂 biz destekleriz.

Çevrimdışı TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #44 : 19 Şubat 2020, 11:54:01 »
Bir bolgeye birden fazla role kurulumu maalesef role ihtiyacindan degil, derneklerin benim de bir rolem var yarisindan kaynakli oluyor.

Ankarada da tum role frekanslari dolu. Kac kisi konusuyor.. Hiç... arada sirada roleleri mandallayan sapiklarimiz haricinde cok nadiren qso oluyor.
Antrak ayri , trac ayri , akrad ayri , tamsat ayri role kurmus durumda. Hem de birden fazla..
Şu anlasilabilir. Bir bolgede bir adet cok yuksekte cevre illerden de erisilebilir bir role, bunun yanina belki 1-2 adet sehrin degisik bolgelerine daha rahat hizmet verebilecek daha lokal role olabilir.Ya da biri analog digeri DMR tarzi calismalar yapilabilir.

Ama fazlasi sadece .... yarışı oluyor.

Muhtemelen Corluda da benzer birsey yasanacak, bugun hevesle beklediginiz roleler kurulacak.. 2 veya ileride daha fazla role olacak..
Bir sure sonra her rolenin ayri mudavimleri ve gruplasmalar baslayacak..
Ayni sehirde birbirine yabanci amatorler olarak kalacaksiniz..Ki umarim boyle olmaz.

Biz ankara'da role kullanimindan ziyade simplex uzerinde qsolarimiza devam ediyoruz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Hem Amatorlerin diger amatorlere ulasabilmesi icin evlerine gerekli anten ve kablolamalari yapabilmesi icin tesfik edici oluyor.. Hem de yok bizim rolemizde uzun uzun konusanlar kim polemiginden yirtmis oluyoruz..

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
Çerkezköy Amatör Röle

Başlatan TA1OAN

9 Yanıt
2743 Gösterim
Son İleti 03 Mayıs 2020, 15:53:39
Gönderen: TA1OAN
xx
Çerkezköy Diamond X510 Anten Kurulumu - Sabit İstasyon

Başlatan TA1OAN

8 Yanıt