0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Neyse ben bişi demicem.
Merhaba;Bir ilde bulunan derneğin yöneticileri ilin her semtini her daim gezemez ve buralarda sürekli testler yapamaz kaldı ki bölgelerdeki amatör telsizciler bu sorunları dile getirmeli, yöneticiler de bunları değerlendirmelidir. Siz bölgeden gelip TRAC Tekirdağ şubesinde bunları dile getirdiniz mi? Talepte bulundunuz mu? Bulundunuz ama dikkate alınmadı mı?Siz bu işin bir hobi olduğundan çıkıp Derneklerden hizmet talep ediyorsunuz, tekrar soruyorum TRAC Tekirdağ şubesine hiç geldiniz mi?Buraya da numaramı yazarak iletişim kurun benimle demiştim, kaldı ki şube yöneticilerine özellikle bana ulaşmanız çok kolay. Ama bir arkadaş arayıp da bir tanışalım arkadaş demedi!Ancak bir de şöyle bir durum var, bizler amatör telsizciyiz ve önce istasyonumuzu en iyi hale getirmekle mükellefiz. Genel bilgi olarak söylüyorum (sizi itham etmeden) bir amatör sadece bir el telsizi alıyor ve sonra ben oraya erişemiyorum, buraya erişemiyorum diyor. Kimse buraya röle kurmuyor vb. yaklaşımlarla herkesi eleştiriyor. Mesela role olmak zorunda mı ben de değil örneğin 145.600 TRAC Tekirdağ şubesine ait roleye erişmek için bir link kurabilir siniz, bu da sizi bölgenizden her zaman roleye ulaştırır.Bu konu daha uzar gider de, 73...
Bu bölgelerdeki amatörler ile dayanışma içerisinde olarak bir dernek kurmanın yararımıza olacağını düşünüyorum. Çevremizde bize destek verecek bir dernek göremiyorum. ANARAD Çorlu'ya destek verdiği için Çerkezköy veya Kapaklı civarındaki diğer bir röleyi desteklemeyecektir. Cihazlarımız ve kurulum için gerekli yükseklikte yerimiz mevcut. Bundan sonrası bilgi ve tecrübelerinden yararlanabileceğimiz daha fazla amatöre ulaşmak olacak.Ayrıca bizim amacımız kimseye yaranmak veya kendimizi diğer amatörlerle kıyaslamak değildir. Faaliyetlerimizi de bu doğrultuda yürüteceğiz. Röleyi tek başımıza kursak bile tekelleştirmeden, kimseyi dışlamadan ve derneğin adı altında değil "Amatör Telsizcilik" adı altında hizmet vereceğiz.Bilgi Paylaştıkça Çoğalır.Değerli Üstadlarıma Saygılar...
Siz bazı konuları yanlış yere çekiyorsunuz! O nedenle daha fazla yazmayayım...73
Başlatan TA1OAN