0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Baofeng ile uyduyu hic duyamazken yaesu ile gayet duyabiliyordu.Benzer birseyi ben de yasadim. Ayas'ta ben role ile gorusurken yanimdaki arkadasim baofeng ile gorusemiyordu.Bunun sebepleri uzun uzun yazilabilir ama temel sebebi cihaz uzerindeki filtrelerin iyi olmamasi ve sadece dinlediginiz frekans degil yakinlardaki her turlu gurultuden etkilenmesi.Gurultusuz bir ortamda iseniz (gurultu derken ses degil .. elektriksel gurultu yani amatorlerin deyimiyle QRM) cihaz elbet calisacaktir. Ya da karsidaki sinyal kuvvetli ise.. ama zayif sartlarda anca yabancilarin deyimiyle pahali bir kapi tutacagi olur.
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun. İndirim tavsiyesi olarak Banggood dan alışveriş yaparsanız bazı ürünlerde grup indirimi oluyor. Geçen gün baktığımda 210 TL ye satılan baofeng Uv82 grup indirimiyle birlikte 130 TL civarına düşmüştü. Ek olarak nakliye sigortası ve gümrük vergisi için ayrıdan sigorta ve kargo ücreti ile 155 TL ye geliyor. Grup için de tanıdık biri olması gerekmiyor o an satın alan diğer 2 kişi ile birlikte grup olabiliyorsunuz. Aynı cihaz aliexpress te yaklaşık bu fiyatta ve ayriyeten vergi ödemek zorundasınız. Banggood vergileri biz ödüyoruz diye bir taahhüt sunuyor ancak nasıl işlediği hakkında bir fikrim yok. Bilen arkadaşlar yazarlarsa sevinirim. Ve şuanki döviz kuruyla da daha aşağı bir fiyata alabileceğinizi sanmıyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap.
Başlatan never
Başlatan akıncıbeyi
Başlatan kedisever
Başlatan StartPy
Başlatan Gloria