0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SEN NE DEĞİLSİN!!Ne olduğun kadar ne olmadığında önemli.Bir acil haberleşmeci olarak sorumluluklarının bir sınırı var ve çizgiyi nerede çekeceğinizi bilmeniz lazım.Sen bir “ilk yardımcı” değilsin.!Çok nadir-şans eseri durumlar dışında olay yerine ilk varan olmayacaksın.Çakarlara, sirene, altın rozetlere, veya cafcaflı üniformaya ihtiyacın yok.!Çoğu vakada ilgili yetkililere durumu bildirme dışında radyo amatörlerinin bir acil durumun başlangıç evresinde önemleri yoktur.Senin karar verme yetkin yok.!Çoğu vakada başkaları için karar veremezsin, veya hizmet verdiğin kurum ya da başka kurumdan bir talepte bulunamazsın.Verebileceğin yegane karar, kendi sağlık ve güvenlik durumunu ilgilendirenler ve olaya katılıp katılmamaktır.Sen her şeyi yapamazsın.! Hizmet ettiğin kurumda doktor-aşçı-trafik görevlisi sayısı yeterli gelmediğinde boşluğu sen dolduramazsın.Çoğu zaman bunun için gerekli eğitimin yoktur.Bu kalifiye olduğun alanda acil ihtiyaç olduğunda yardım etmene ya da kurumun faaliyetleri arasında haberleşmenin bir parçası olduğu çalışmalarda yardımcı olmana engel yoktur.Sen komuta değilsin.! Sen orada o an için haberleşme sistemi işlev göremeyen kuruma geçici olarak destek vermek için bulunuyorsun.Sana ne istediklerini söylediklerinde elinden geleni yaparsın.!!Kaynak: The ARRL Introduction to Emergency Communication Course 4th Ed.Kaynak ARRL tekrar yazmakta fayda var.ARRL nedir ne değildir ona da Google'dan göz atın.@ta5mhnTartışmanizi hatırlıyorum, size saygı duyuyorum fakat ben bu durumun hala farkında olmadığınızı düşünüyorum.. Yazdıklarınız herşeyi legal miş bir şekilde lanse ediyorsunuz. masanizda bulunmasının katiyen bir sorunu yok koleksiyon olarak. Üzerinde taşıyanlar için aynı sorun yok kalıbı uymuyor.Her nerede elinde telsiz (hadi bunuda kapsam dışı bırakalım..) cebinde rozet olan şahıs varsa ben uzak durulması kanaatindeyim. Boşverin abi, anten nedir ne değildir, abi bunu böyle yapsam ne olur vs konnektör nasıl bağlanır daha uzağa nasıl giderim. Anten montaj ederken nelere dikkat etmeliyim Hangi tip kabloyu kullansam kaybim az olur vs sorularını sorun.
Başlatan besyom2
Başlatan TA1ABB
Başlatan TA3V
Başlatan TA4MTG
Başlatan TB4BRL