Merhaba,
Kurallara uygun olarak kızgınlığımı nasıl dile getireceğim? Biraz özen yahu desem, kurtarır mıyım?
Biraz özen yahu (aslında biraz edep yahu demek istiyorum).
Zamanında gıcır bir cihazı yakan "amatör" arkadaşım, artık arkadaşım değil neyse, geçen yıl başka bir arkadaşı amatörlüğe özendirmek için katkıda bulunurken, bir cihaz da benden olsun dedi.
Sağolsun. Ne güzel bir davranış.
Ama yol katedip başka bir QTH'a geldiğimde cihazı açıp bakıyorum. "amatör" arkadaşım;
1. Cihazın markasını yanlış söylemiş
2. SSB var demişti, yoktu
3. Cihaz toz kir içindeydi.
Bitmedi!
Özendirelim dediğim arkadaşım çabasını gösterdi, zaten hem askerde mors filan öğrenmiş biriydi, hem de kaptanlıktan dolayı telsiz "brövesi" de vardı. Çalıştı ve lisansını aldı.
Arkadaşım bu akşam cihazı aktif hale getirmek için bir adaptör almış. Fikrimi sordu.
Ben de güzel güzel anlatıyorum. Adaptörün "Line" ucuna şu renk elektrik kablosu, "nötr" ucuna şu renk (sırasıyla mavi ve kahverengi diye biliyorum) toprak hattına da yeşil sarı kabloyu bağlayacaksın, diye tekrarlıyorum. Biliyor ama zaten. Adaptörün çıkışına biri kırmızı, biri siyah olan iki damarlı kabloyu bağlamasını ve bu uçları uygun bir şekilde telsizin arkasına takmasını söylüyorum. biliyor zaten,
Ama diyor bana, telsizin kabloları alttan geliyor deyince şaşırdım. Fotografını çekmesini istedim.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBurada dikkatiniz çeken bir iki şey olmalı.
Sol tarafta olması gereken fan sökülmüş. Ellerinize sağlık bunu yapan "amatörler".
Telsizin içinden iki kablo çıkıyor. İkisi de beyaz!
Burada tepem attı. Tansiyonum var benim. Sakin olmalıyım.
Hangi "amatör" artı ve eksi için aynı renk kabloyu kullanır? Elbette cihazın üzerindeki fanı sökmeyi aklına getiren!
Biraz daha yakından bakalım.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapEline geçen gıcır gıcır cihazı yakan "amatör" yapar. Fanı sökmeyi akıl eden "amatör" yapar. Cihazı bir başkasını özendirmek için verirken, cihazın tozunu bile almayı akıl etmeyen yapar.
Merak buyurmayın, Facebook'taki bit pazarında da toz çamur içinde cihaz satışı, pardon devri yapanlar var. İnsan satarken, pardon devrederken biraz sağını solunu temizler, siler.
Bravo böylelerine !
Yapmayın yahu.
Biraz özen gösterin.
Biraz evrensel kurallara dikkat edin (kablo renkleri için)
Üzüldüm böyle olmasına.
73'ler
(not: içimdekileri doğrudan dışarı vurabilseydim, daha kısa cümleler kurabilirdim.)
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=6321.0