0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Hayırlı olsun.İşte burada amatör ruh devreye giriyor.Yerim yok ise, yer bulacaksınız. Bir pencereniz, balkonunuz da mı yok? Benzer bir sorunu Facebook'ta da görmüştüm. Aynı soru olabilir bile Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapBenim de antemi yokken, balkondaki yeni moda alüminyum profiller üzerine bir adet 2,5 metre uzunluğunda HF anten taktım ve 10 metre bandında bol bol görüşme yapabildim. Sizin işiniz daha kolay. Balkonda el cihazı ile deneyin, pencerenin yanında deneyin. Az da olsa tamam ise basit bir anteni kendiniz bile yapabilirsiniz. 10 metre için anten boyu ile 2 metre ve 70 cm için anten boyları karşılaştırılmaz bile.Basit bir dipol, ister vertikal ister horizontal (bu frekanslarda genelde vertikal polarizasyon kullanılıyor). Şu görsellere bir bakın lütfen:Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapElbette, bir çatı anteni en güzel çözüm.Bazı amatör sözleri de hatırlatayım:- çatıdaki en kötü anten, bahçedeki en iyi antenden daha iyidir- En kötü anten, hiç antensiz olmaktan iyidir..73'ler
Telsizler yer seçen cihazlar bir adım önde iletişime izin verirken bir adım geride iletişim kuramaya bilirsiniz. Araç anteni yerine, yerinizin kısıtlı olduğunu düşünürsek dual band bir j-pole anten işinizi fazlasıyla görecektir. 73.
Merhaba 🙂Bi kaç deneme sonunda iyi bişeyler yapılır. Çeşitli blog ve video sitelerinde anten yapımı mevcut. Anten parçaları satılıyor alüminyum doğrama işi yapan yerlerden rahatlıkla temin edebilirsiniz yada eski karasal çatı antenlerini uyarlayıp kullanabilirsiniz. Benimde aklımda çatı anteni yapmak var izne ayrılınca el atacam.
Merhaba,Aslında yeni iken yapsanız, neler öğrenirsiniz. Sonuçta aslında 2 metre dediğimiz metre cinsinden frekansımızın karşılığı. Diyelim ki dipol (iki kol, iki kutup diye tercüme ediniz) 2 metrenin yarısı 1 metre yani iki tane 50 cm'lik tel gerip (uçlarını izole ederek vs) denemek..Bunlar kaba hesaplar.Antene gelince. Türkiye'de bir iki site var satış yapan. Onlar da malum, gümrük, işletme giderleri ve döviz kuru derken simit ekmek fiyatına satmıyor. Yurtdışından getirme olanağınız varsa, daha makul olur. Gelen giden birisi varsa, fiyatı da bütçenize uyuyorsa, en kolay çözüm.Yine yurtdışından getirme olanağınız varsa, malum Çin siteleri alternatifler sunuyor. Bazen topu topu 50 cm uzunluğundaki bir Diamond Super Gainer SG-2700 çok iyi işler yapabiliyor.Ankara çevresinde mobil olarak denedim. İyi sonuç aldım. Hoş, el cihazım da iyi olduğu için çok sıkıntı çekmedim.Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yapİpucu: anteni, "çeken" bir yere monte edersiniz ve kabloyla el cihazınıza bağlarsınız. Burada da lütfen kablo kaybına dikkat edin. Bir kaç metrede dişe dokunmayacaktır.73'ler
Başlatan TB4DEC
Başlatan TA8IZB
Başlatan TA2ANS
Başlatan kurguplu
Başlatan TA2OM - 3C3CA