Selamlar...
şimdi hangi cihazın ne özellikleri var bilmem. ama genel olarak Kendi kanaatimce amatör telsizde olması gereken özellikleri şöyle sıralayayım...
1- VFO olmalı. Elle Frekans girilebilmeli
2- Dual band olmalı VHF UHF tx rx yapabilmeli
3- kesinlikle VOX eller serbest özelliği olmalı
4- Anten sökülebilinir olmalı
5- Çift satır ekranlı ve Dual dinleme yapılabilinmeli.
6- En az 5 watt çıkış olmalı..
bakın değerli ustalarım arkadaşlarım. ben Baofeng UV5R ile yapabildiklerimi sayayım siz ordan pay biçin....
1- SSTV çalışıyorum
2-çatı ve yagi anten takabiliyorum
3- Yagi bağlayıp uzak mesafe QSO yapabiliyorum (rekorum 202 km uzaklık ile Mersin Silifke'den İskenderun Çobandede Rölesi) Mesafesini bilmediğim Kıbrıs Rum Kesimi Rölesi 145.600 rahat 200 km den fazlası var)
3- Satalite Dx (uydu haberleşmesi AO-91 AO-92 favorim)
4-Iss uzay üstü Aprs
5- Normal Aprs olarakta çalıştırıyorum(aprsdroid 3.5 mm jack bağlantısı ile (vox burda işe yarıyor..)
Demem o ki Kullanıcı önemli Asgari özellikler olunca gerisi tak çıkart. Emin olun yapılıyor. İmkansızlıklar insanı profersör yapıyor Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da Giriş Yap
Amatorluk zaten elindeki kısıtlı imkanlar ile neler yapabilirm arastırmasını beraberinde getiren bir hobi.
Calismalariniz icin tebrik ederim. COk daha iyi cihazlar ile rolede sohbet etmekten baska birsey yapmayan arkadaslara umarim yaptiklariniz ders olur.
Bir iki duzeltme.. El cihazi maksimum 5W olur..(Cakma 8Wliklari saymiyorum) Onun uzerinde bir guc icin ya harici PA ya da mobil bir cihaz kullanmanız gerek.
Cihaziniz gercekten yazdigi gibi 5W veriyor ise ne mutlu size.Orjinal baofengler veriyor diye biliyorum. Piyasada cok sayida sahtesi de mevcut.Alacak arkadaslarin dikkatli olmasi gerek.
İyi bir cihaz kotu sartlarda kendini belli eder.
İdeal sartlarda (guzel bir anten sessiz bir lokasyon gibi ) her cihaz calisir.
Ama ben 1 metre arayla calisan UV5R ve FT50RD 'den UV5R hicbirsey duyamiyorken, FT50 ile gayet guzel dinleme yapabildigimi biliyorum mesela.
Filtrenin onemi bu tur durumlarda ortaya cikar.
Sonucta hic cihaz olmamasindansa, en kotu cihaz yegdir..
Bilen ellerde neler yapabileceginizi ise icinizdeki Amatorluk sevdasi belirler. Sizi tekrar kutlarim.
Not: El cihazi ile (2.5W) cihaz üstü rubberduck anten ile rekorum 375 km (Zonguldak'tan Sivastopol,Varna ve Burgaz roleleri) Tropo sartlari onemli