0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SelamBence ikinci el bir telsiz ile başlayın. Bu konuda tecrübe sahibi oldukça görüşleriniz değişecektir. Şu marka iyi, bu kötü demiyorum. Bilmediğim bir cihaza bir dünya para vermek bana doğru gelmiyor. Yada bana "doğru" gelen size uygun olmayabilir. Malum istekler, beklentiler farklıdır.Sıfır bir cihaz siparişi vererek tecrübe sahibi olacağınıza ikinci el bir cihaz ile yola başlamak daha uygun olur diye düşünüyorum.(Paranız çok ise konu ayrı tabi:) )Belki el telsizi yerine mobil bir cihaz almaya karar vereceksiniz. Önce ikinci el ile başlayın...73
SelamlarBende Wouxun Kg-UV9D PLUS telsizi almayı düşünüyordum, ancak internette bayağıdır bu telsizin gümrük sıkıntısını okuyorum, birçok kişi forumlarda AM bant desteklediği (uçakların çalışma frekansı diye söyleniyor) ve bununla ilgili yasal bir tüzük olmadığı için amatör telsiz lisansı ile birçok insanın bu telsizi gümrükten geçiremediği yazılarını okudum, ulaştırma bakanlığından özel bir izin isteniyormuş, örneğin: uçak sektörü çalışanıyım diyip sanırsam çalıştığınıza dair yazı vs gibi birşey bekleniyor. Hatta bu telsizin UV8 modelini satan Türkiye de distribütör gibi biryer zaten var, ancak bu modelin gümrük sıkıntısı olduğundan onlar bile getirmiyormuş. Bende yakın zamanda bu telsizi almayı düşünüp araştırdığımda karşıma çıkanları paylaşmak istedim, tabi gümrük işlerinde şansınız varsa geçedebilir, telefon geçiren insanlar bile var sonuçta...iyi çalışmalar dilerim
Aliexpress deki satıcılara mesaj atabilirsiniz.Ben tyt md-uv380 ( uv modeli dualband hem analog hem dijital. Uv olmayanı sadece uhf dijital. ) 130€ civarındaki modelini pazarlıkla 90€ ya indirttim gps li + el mikrofonu ile beraber. Genel olarak söylediğiniz iki modelde en büyük fark wox da geniş dinleme olanağı tyt de ise dmr özelliği.Bence dijital bir telsiz almanız yönündedir ve 380 ile 390 arasındaki tek fark su gecirmezlik. Daha ucuz olması için 380 modelini alabilirsiniz. Çinli satıcılar ile pazarlık yapmayı unutmayın. En kötü ihtimal ile yanında el mici programlama kablosu vs aksesuar isteyin çoğu zaman olumlu cevap veriyorlar
Wouxun uv9d-plus cihazımı bugün teslim aldım.Banggood sitesinden 900 tl cihaza 60 tl gümrükğe toplamda 960 tl gelmiş oldu yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim 73.
Merhaba,Doğru karar, güle güle kullanın ( belgeniz gelince )73
Selamlar aynı siteden bende bu ürünü almak istiyorum ama henüz sınava girip belgemi almadım, acaba gümrükte belge istiyorlar mı? Sizden ürü linki yada kredi kartı ödeme bilgilerini vs istediler mi?
Başlatan TA1ABB
Başlatan TA4MTG
Başlatan TA1KTY
Başlatan TA2IOZ
Başlatan bel4o