0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir amatorun bakmasi gereken ilk sey plastiginden ziyade, cihazin duyma hassasiyeti, gondermedeki filtrelerinin iyiligi vs olmali .Bunun tersi Bir ralli yarismacisinin , aracinin yol tutusu, performansi yerine , ustundeki stickerlara ve rengine bakmasi gibi birsey olur Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapAmac sadece "dinlemek" ise bir sdr alici alaiblirsiniz 10 dolara Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapYoksa baofeng ile ayni aralikta (her ne kadar kotunun iyisi de olsalar) wouxun fena cihaz degil.
Arkadaşım öğrenciyim diyorsun kampla falan işin yoksa hiç o pahalı cihazlardan başlama. Ben kaç tane wouxun cihaz biliyorum frekans kayması yaşayan. 80-90 mhze kadar kayma yapıyorlardı. Bu yüzden bütçen hangisini el veriyorsa onu al. Ben 1 yıldır baofeng uv-5r kullanıyorum. Erkanının sol kısmı cihazı ilk açtığımda geç açılıyor o kadar. Bunun sebebi ise cihazda çok fazla tx yani gönderme yapmamdır. İlk başlangıçta yaesu tarzı şeyler alırsan yeni yapacağın anten denemeleri vs. ya da olası bir hata sonucu cihazı kaybetme sonucu çok kayba uğrarsın fakat baofeng tarzı alırsan ilk başta senin için deneyim de olmuş olacak. Yani baofeng al 1 2 sene kullan bu hobi ne demekmiş gör. Belki sürekli kullanmayacaksın kenarda kalacak hevesin gidecek. hevesinin gideceği iş için 600 lira vs bunlar çok büyük rakamlar. Ben de öğrenciyim merak etme. Sana tavsiye edilen yaesu tarzı cihazlar ömürlüktür. fakat ömürlük cihaz kullanmak için bir kaç tane cihazı eritmen gerekebilir. Bu yüzden başlangıçta baofeng al kafana takma.
Merhaba ,Baofeng cihazlar ile ilgili FCC tarafından bir karar yayınlandı. Direkt olarak marka ismi zikredilmese de 'Cheap Chinese Radios' şeklinde bir ibare olduğu söyleniyor.Şu an elimde 4 Adet Baofeng cihaz mevcut. (UV5R,UV82,UV3R,UV3R+). 1 Adet Zastone (v77) cihaz mevcut. Pil ömrü açısından uv82'yi tavsiye edebilirim. Kendi testlerimde diğerlerine göre daha iyi olduğunu gözlemledim. Amatör camiada özellikle Baofeng cihazlar için oldukça olumsuz bir tutum mevcut. (O telsiz mi , oyuncağı almış eline amatör diye geziyor, gibi.) Bu tutum beni zaten yeni başlamış olduğum hobiden uzaklaştırmaya başladı. (Hemen hemen ayda 1 2 röle çağrısına kadar düştü aktivitem.)Bu tarz durumlar ile de karşı karşıya kalacağınızı düşünerek cihaz tercihi yapmanızı tavsiye ederim.Özellikle cihaz ucuz olunca anten denemeleri , içini açıp bakayım kartını modifiye edeyim , aprs yapayım tarzı işler için uygun fiyatlı bir alternatif.Ayrıca alternatif olarak Aselsan el cihazlarına da bakabilirsiniz. Pilleri oldukça pahalı ama zaman zaman amatör sitelerinde 250 - 350 lira gibi fiyatlarla iyi pil , iyi kozmetik cihazlar bulunabiliyor.Hobiye ve aramıza hoşgeldiniz.73!
Amatör camiada özellikle Baofeng cihazlar için oldukça olumsuz bir tutum mevcut. (O telsiz mi , oyuncağı almış eline amatör diye geziyor, gibi.) Bu tutum beni zaten yeni başlamış olduğum hobiden uzaklaştırmaya başladı. (Hemen hemen ayda 1 2 röle çağrısına kadar düştü aktivitem.)
Başlatan TA1RA
Başlatan M0IZH
Başlatan TA1SIR
Başlatan TA1OZH
Başlatan TA2PS