Merhaba,
Hic bu kadar gecikme oldgunu hatirlamiyorum. Devlet dairesi neler dondugunu bilmek zor.
Ayrintili sicil sorgulama vs yapildigi konusuluyor ama bilemiyorum
A siniflarina oncelik veriyor olabilirler. Ama A sinifi olma onceligi , muhendis , emniyet mensubu vs olmak degildir.
A sinifi sinavda yuksek not almis, hobi olarak elektronik ve haberlesme ile ilgilenen insanlardir.
B sinifi sinavda dusuk not almis hobi olarak elektronik ve haberlesme ile ilgilenen insanlardir.. Tek fark bu. Aldiklari not.
Bu hepimiz icin bir hobi. hepimiz bu lisansi bu hobiyi sevdigimiz icin aliyoruz.
Hi gercekten boyle bir onceliklendirme var midir onu da bilemiyorum tabii.
Ayrica yine yanildiginiz bir nokta, is yeri sahipleri tup sirketleri vs.. simpleks konusmak icin bu sinava girmiyorlar.
Bu sinav sadece amator radyo lisansi vermek icindir. Amator radyoculugun ne oldugu ne amaclarla yapildigi sinav sorusu olarak ta ciktigi icin bildiginizi varsayiyorum.
Diger amaclarla kullanılacak telsizler icin sinav olmaz. Ya PMR turu lisanssiz ucretsiz cihaz kullanilir. Ya da trunk telsiz frekanslarindan bir frekans kiralayip o kullanilir.
Sinava girmeyen bir gruba oncelik te haliyle taninamaz.
Amator telsiz alip ta bunu ticari amacla kullanmaya kalkanin da basi epey bir agirir. Cunku amator radyoyu ticari amaclarla kullanim yasaktir.
Son birsey olarak, onemli olan lisansi almak degil, aldiktan sonra nasil bir amator olacaginizdir.
Sevgiler.
73
Düzeltme: Bazı telsiz frekansları için yine sınav yapılmakta.. Örneğin denizcilik telsiz kullanımı için de sınav var.