Gönderen Konu: 2018 2.Dönem Amatör Telsiz Çağrı İşaretlerini Bekleyen Arkadaşlar  (Okunma sayısı 37096 defa)

0 Üye ve 9 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 205
  • Radyo Amatörü
  • İsim Soyisim: Oguzhan Kayhan
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Ben 30’u sabahı kendim teslim ettim 1.bölgedeyim ama hala gelmedi😭
Anteninize bağlı olarak 1W bile yeter.
Ankara icinde 5W ile konustugum bana mesafe olarak 20-30km olan cok amator var.
Blog: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA1MCU

• Amatör
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 2
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Mümin Can Uçak
Anteninize bağlı olarak 1W bile yeter.
Ankara icinde 5W ile konustugum bana mesafe olarak 20-30km olan cok amator var.

Acaba anteninizi ve cihazınızı öğrenebilir miyim?

Şehirde 5W ile bu kadar mesafe gerçekten çok iyi
73

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
Dedigim gibi bu is basit matematik..

Anten kazanciniz yeterli ise mesafeler asilabiliyor.
Düşük gücten gelen kaybı anten kazancı ile dengelemek her zaman mumkun.

Profil resmimde gorunen anteni kullaniyorum

2 adet 10 eleman yagi..birbirine stack olarak bagli. toplam 17dB kazancı var.
Kabaca 5W girilen bir sinyali 250W gibi cikariyor diyebiliriz.

Anten dibinde 18 dB LNA var ilave olarak.Koaksiyelde olusacak kayiplari kurtarmasi icin.

El cihazi olarak FT-50RD , sabit cihaz olarak FT-847 kullanıyorum.

Bu setup ile türkiye içinde  50W güç kullanarak Ankara- Tekirdağ arası bile VHF qso yaptım.
Ayrica Ankara -Bulgaristan gorusmem de var daha yuksek guc ile.

Bendeki istasyon standartlarin cok ustunde belki ama sunu soyleyebilirim. 3-4 dB kazancli bir moxon ile bile buyuk bir sehirde bile rahatlikla 5W ile bir uctan obur uca gorusebilirsiniz.

Hele deniz kenarinda iseniz, cihazin ustundeki anten ile Zonguldak-Kırım, Zonguldak-Bulgasitan gorusmesi cok yapmistim..2W ile..
Burada tabii tropo gibi baska sartlar da devreye giriyor.

Çevrimdışı TA1MCU

• Amatör
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
Dedigim gibi bu is basit matematik..

Anten kazanciniz yeterli ise mesafeler asilabiliyor.
Düşük gücten gelen kaybı anten kazancı ile dengelemek her zaman mumkun.

Profil resmimde gorunen anteni kullaniyorum

2 adet 10 eleman yagi..birbirine stack olarak bagli. toplam 17dB kazancı var.
Kabaca 5W girilen bir sinyali 250W gibi cikariyor diyebiliriz.

Anten dibinde 18 dB LNA var ilave olarak.Koaksiyelde olusacak kayiplari kurtarmasi icin.

El cihazi olarak FT-50RD , sabit cihaz olarak FT-847 kullanıyorum.

Bu setup ile türkiye içinde  50W güç kullanarak Ankara- Tekirdağ arası bile VHF qso yaptım.
Ayrica Ankara -Bulgaristan gorusmem de var daha yuksek guc ile.

Bendeki istasyon standartlarin cok ustunde belki ama sunu soyleyebilirim. 3-4 dB kazancli bir moxon ile bile buyuk bir sehirde bile rahatlikla 5W ile bir uctan obur uca gorusebilirsiniz.

Hele deniz kenarinda iseniz, cihazin ustundeki anten ile Zonguldak-Kırım, Zonguldak-Bulgasitan gorusmesi cok yapmistim..2W ile..
Burada tabii tropo gibi baska sartlar da devreye giriyor.

Hocam sizi şimdi hatırladım, Ev yapımı antenler gibi bir başlık altında benim gibi acemilere öğüt veriyordunuz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Kendi antenimi yapmak için fırsatım olduğunda sizin gibi deneyimli büyüklerime soracağım çok soru olacak Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Şimdilik şehir içinde siparişini yeni verdiğim Baofeng UV-5R ile denemeler yapacağım, Onun için tavsiye edebileceğin yüksek kazanlı f/p taşınabilir bir anten var mıdır acaba?
Mümkünse hazır olması biraz avantajıma olur, bu aralar oturup dinlenecek zamanı bile zor buluyorum da Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
Kazancli anten hazir 5/8 veya 2 eleman yagi anten tarzi birsey kullanabilirsiniz.
Arrow Anten diye aratirsaniz yagi var.

Onun haricinde cihaz ustune takip kullanmak icin vertical birseyler bakiyorsaniz ancak araca baglayacaksaniz comet/diamond un antenleri olabilir.
Ya da Nagoya (biraz sans oluyor nagoya.hepsi ayni performansta olmuyor)

Direkt cihaz ustune takilabilecek antenlerden pek bir sey beklememek lazim.

Hazir antenler ile ilgil cok tecrubem olmadigi icin yorum yapamayacagim.

Ama Moxon anten rahatlikla yapabileceginize inaniyorum. Hep dedigim gibi bu hobi "telsizle sohbet etme" hobisi degil. uretme gelistirme hobisi.
Bu yuzden yeni cihazinizi denemek icin en guzel yol kendi yapacaginiz antenle birseyler denemek olacaktır.

Çevrimdışı TA8IUU

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 0
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Uğur ukil
13 Kasım da evraklarımın kegm'e ulaştı. Belgem hala gelmedi. Ne zaman gönderir bilgisi olan var mı?

Çevrimdışı TA1MCU

• Amatör
  • Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
Kazancli anten hazir 5/8 veya 2 eleman yagi anten tarzi birsey kullanabilirsiniz.
Arrow Anten diye aratirsaniz yagi var.

Onun haricinde cihaz ustune takip kullanmak icin vertical birseyler bakiyorsaniz ancak araca baglayacaksaniz comet/diamond un antenleri olabilir.
Ya da Nagoya (biraz sans oluyor nagoya.hepsi ayni performansta olmuyor)

Direkt cihaz ustune takilabilecek antenlerden pek bir sey beklememek lazim.

Hazir antenler ile ilgil cok tecrubem olmadigi icin yorum yapamayacagim.

Ama Moxon anten rahatlikla yapabileceginize inaniyorum. Hep dedigim gibi bu hobi "telsizle sohbet etme" hobisi degil. uretme gelistirme hobisi.
Bu yuzden yeni cihazinizi denemek icin en guzel yol kendi yapacaginiz antenle birseyler denemek olacaktır.

Çok haklısınız hocam bu bir hobi, üretmek ve denemek çok daha keyif verici olacaktır tabi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Moxon anteni de biraz araştırma fırsatım oldu, yapılabilecek bir şey gibi durmakta kendisi. Telsizim elime ulaştığında boş zamanlarımda ilgileneceğim 1 Numara olmuştur kendisi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Teşekkür ederim açıklayıcı yorumunuz için Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

73

Çevrimdışı TA2WG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Gökhan Düzoğlu
Merhabalar KEGM arayan varmı hiç.? 2. Bölgeden belgesi eline ulaşanlar varmı acaba.?

73

Çevrimdışı TA2NFB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Fatih BALCI
31 Ekim'de kargo ile gönderdim ve 1 Kasım günü evrak KEGM'ye teslim edildi. Geçen hafta e-posta gönderdim kendilerini, belgenin durumu hakkında bilgi almak için. Biraz önce e-posta ile dönüş yaptılar. Belgenin hazır ve imza aşamasında olduğunu ilettiler. Fakat başvuru sırasında boş olan 3 adet çağrı işareti belirtmiştim, şu an halen her üçü de boş durumda.

Çevrimdışı TB3PUB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: B. Uğur
31 Ekim'de kargo ile gönderdim ve 1 Kasım günü evrak KEGM'ye teslim edildi. Geçen hafta e-posta gönderdim kendilerini, belgenin durumu hakkında bilgi almak için. Biraz önce e-posta ile dönüş yaptılar. Belgenin hazır ve imza aşamasında olduğunu ilettiler. Fakat başvuru sırasında boş olan 3 adet çağrı işareti belirtmiştim, şu an halen her üçü de boş durumda.
Merhaba,
Öncelikle belirtmek isterim ki Çağrı işaretleri otomatik olarak veriliyor bazen şansa kişinin isteği ile veriliyor deniyor örneğin ben TB3BUD istemiştim ama bana verilen kod TB3PUB oldu bu yüzden çok fazla takılmadan alışmaya çalışmak en mantıklısı.
73

Çevrimdışı TA2NFB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Fatih BALCI
Merhaba,
Öncelikle belirtmek isterim ki Çağrı işaretleri otomatik olarak veriliyor bazen şansa kişinin isteği ile veriliyor deniyor örneğin ben TB3BUD istemiştim ama bana verilen kod TB3PUB oldu bu yüzden çok fazla takılmadan alışmaya çalışmak en mantıklısı.
73
Merhaba,

Çağrı işaretine takıntılı değilim. Başka bir çağrı işareti verilse bile hiç şikayet etmeden kullanırım.

73

Çevrimdışı TB3PUB

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: B. Uğur
Merhaba,

Çağrı işaretine takıntılı değilim. Başka bir çağrı işareti verilse bile hiç şikayet etmeden kullanırım.

73

Eğer çağrı işaretinizi belge ulaşmadan öğrenmek istiyorsanız kıyı emniyetine mail ile ricada bulunabilirsiniz.Ben siz 3 çağrı işaretinden birini bekliyordunuz o yüzden böyle bir yorum yaptınız zannetmiştim.

73s!

Çevrimdışı TA2WG

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 1
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Gökhan Düzoğlu
Eğer çağrı işaretinizi belge ulaşmadan öğrenmek istiyorsanız kıyı emniyetine mail ile ricada bulunabilirsiniz.Ben siz 3 çağrı işaretinden birini bekliyordunuz o yüzden böyle bir yorum yaptınız zannetmiştim.

73s!

Merhabalar mail v.s işe yaramıyor klasik cümlelerle geri dönüş yapıyorlar kimine evrak imzada kimine evrak hazırlanıyor kimine evrak sırada gibi klasik cümleler ile mail cevap veriyorlar.
Beklemeye devam.

Çevrimdışı TA3GI

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Gürcan TUNCA
Merhabalar mail v.s işe yaramıyor klasik cümlelerle geri dönüş yapıyorlar kimine evrak imzada kimine evrak hazırlanıyor kimine evrak sırada gibi klasik cümleler ile mail cevap veriyorlar.
Beklemeye devam.

5 dk önce telefon ile görüştüm evraklarım 8 kasımda teslim edilmişti en erken 2 haftadan önce sıra gelmez dediler. çağrı işratelerini de sordum harici olarak çağrı işratlerini ile ilgili bilgilendirme yapılmıyormuş.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2018, 13:43:38 Gönderen: GrcnTNC »

Çevrimdışı TA2LGL

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Görkem Gün
5 dk önce telefon ile görüştüm evraklarım 8 kasımda teslim edilmişti en erken 2 haftadan önce sıra gelmez dediler. çağrı işratelerini de sordum harici olarak çağrı işratlerini ile ilgili bilgilendirme yapılmıyormuş.
Papahan gibi her arayana 2 hafta diyorlar 1 ay öncede 2 hafta diyorlardı 2 hafta öncede 2 hafta diyorlardı yeterli insan gücü olmamasını gecikmesini anlayabilirim fakat insanlarla dalga geçer gibi 2 hafta sonra deyip kestirip atmalarını anlayamıyorum

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
2018 1.Dönem Amatör Telsiz Sınav Başvuruları Başladı

Başlatan TA2MVX

63 Yanıt
16171 Gösterim
Son İleti 06 Mart 2018, 15:12:34
Gönderen: TB7GYA
xx
2018 2.Dönem Amatör Telsiz Sınav Başvuruları Başladı

Başlatan TA2MVX

35 Yanıt
9973 Gösterim
Son İleti 27 Ekim 2018, 17:35:38
Gönderen: TB7GYA
xx
2018/2 Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Adresleri Belirlenmiştir

Başlatan TA5MRG

8 Yanıt
3479 Gösterim
Son İleti 24 Ekim 2018, 10:44:05
Gönderen: TA5MRG
xx
SINAVI KAZANIP AMATÖR BELGESİNİ BEKLEYEN ARKADAŞLAR (GÜNÜN HÜSRANI)

Başlatan TA2NL

1219 Yanıt
277520 Gösterim
Son İleti 09 Ekim 2018, 17:33:03
Gönderen: TA2NGM
xx
2018 1.Dönem Sınav Yerleri

Başlatan TA4MLU

3 Yanıt
2110 Gösterim
Son İleti 04 Şubat 2018, 12:28:52
Gönderen: TA5AE