Merhabalar abilerim, kardeşlerim. Bugün sınavımıza girdim. Hayırlısı ile en yakın zamanda çağrı işaretime kavuşacağım.
Amatör telsiz camiasına yeni birisi olarak, kafamda ki bir olayı size sormak istiyorum.
Bir etkinlikte görevlisiniz ve kendi el telsizinizi PMR frekanslara ayarlayarak etkinlik alanında görev almaya gittiniz. Etkinlik görevlilerine telsizler dağıtıldı, ancak sınırlı sayıda olduğu için alması gereken ama alamayan kişilerden bazısı açıkta kaldı. Bu durumda sizden el telsizinizi rica etseler, nasıl bir tavır sergilerdiniz?
Açıkcası bunu sorma sebebim şu ki, yukarıda bahsettiğim üzere Amatör Telsizcilik Camiasına yeni katılmış hevesli birisiyim. Bulunduğum ekip, okulumuz içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlemekte ve genel itibariyle güvendiği ve organizasyonu kontrol edebileceğini bildiği kişilere kolay iletişim kurabilmeleri ve organizasyonu yönetebilmeleri için PMR telsiz dağıtıyor. Ancak bunların sayısı sınırlı, o yüzden bende olur da bir daha görev alırsam yanıma PMR frekanslara ayarlanmış olan (çağrı belgemi aldıktan sonra siparişini vereceğim) el telsizimi de götürmek istiyorum. Olur da yukarıdaki gibi bir durum benim başıma gelirse, bu olayın yasallığını ve etik olarak ne yapılması gerektiği konusunu merak ediyorum. Bu yüzden burada ki deneyimli abilerime ve kardeşlerime sormak istiyorum.
Umarım kendimi anlatabilmişimdir Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=6104.0