Gönderen Konu: ISS SSTV etkinliği  (Okunma sayısı 21482 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TA2SUA

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 30
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Suat Alper Seyhan
Ynt: ISS SSTV etkinliği
« Yanıtla #60 : 29 Aralık 2019, 18:56:19 »
Sağolun Oğuzhan Bey.
Çabaların karşılığı olarak bir de ufak e-sertifika sahibi oldum ilk kez Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA3ONK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Bu Mesajı : 3
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Onur Kalfaoğlu
« Yanıtla #61 : 30 Aralık 2019, 09:38:42 »
Hayırlı olsun yakalayabilenlere.  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Havanın durumundan mı yoksa telsizin çekiminden mi yakalayamadım, artık sonraki etkinliğe.

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 205
  • Radyo Amatörü
  • İsim Soyisim: Oguzhan Kayhan
« Yanıtla #62 : 30 Aralık 2019, 20:08:49 »
Hava durumu mikrodalga frekanslarda, 5 ghz ve uzerinde daha etkili olur.  vhf gibi bandlarda "tropo" gibi olumlu etkileri haricinde bir etkisi olmaz.

"Telsizin cekimi"  demeyelim de (pek amatorce olmadi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap , telsizin alis hasssiyeti, antenin kazanci, ISS in ne kadar yuksekten gectigine gore degisir yakalayip yakalamamak..
ISS ufuk cizgisine yakin bir acidan geciyor ise, bizden oldukca uzaktadir.. Ne kadar 90 dereceye yakin gecerse o kadar aramizdaki mesafe kisalir..
Dolayisiyla sinyal gucu de bir o kadar yukselir.

Blog: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA3ONK

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: Onur Kalfaoğlu
« Yanıtla #63 : 31 Aralık 2019, 09:02:27 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

"Telsizin cekimi"  demeyelim de (pek amatorce olmadi Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap , telsizin alis hasssiyeti, antenin kazanci, ISS in ne kadar yuksekten gectigine gore degisir yakalayip yakalamamak..

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
%12'lik bir açıyla geçiyor gözüküyordu. Harita üzerindeki kapsama alanına teğet geçti -ne kadar hassas veri sunuyor cep telefonu uygulaması bilmiyorum (iss detector)-.
Yüksek kazançlı bir çatı anteni şartları daha iyileştirir sanırım. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #64 : 01 Ocak 2020, 11:39:58 »
%12 oldukça uzak bir geçiş. Yagi anten olmadan duymak zor. 50-60 tan aşağı kolay kolay duyulmaz normal anten ile

Çevrimdışı TA3OAS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 11
« Yanıtla #65 : 15 Ocak 2020, 15:15:58 »
  İyi günler arkadaşlar sorum bilenlere.
 Çağrı işareti olmayan bir arkadaşımla beraber yürüttüğüm son etkinlikte onun adına da ( çağrı işareti kısmı boş ) sstv fotosunu kayıt etmiştik.
Sosyal medyadan takip ettiğim kadarı ile benzer şekilde ( çağrı işaretsiz ) kayıt yaptıran kişilere sertifika cıktı. Bizim arkadaşın sertifikası çıkmadı. Bu konu ile ilgili bizim yapa bileceğimiz bişi var mı? 
 Bir sorum daha var Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap gene sosyal medyada sstv etkinliğinden  DİPLOMA alanlar var. Biz alamadık ne yapmamız gerek. Belli bir limiti dolduranlara mı veriliyor? Yada sene içinde belli sayıda etkinliğe katılanlara mı veriliyor ? Hikmeti sebebi nedir? Teşekkürler.
Yabancı dil özürlüsü olduğum için gogle tercümelerinde sorularımın karşılığını bulamadım. artık top siz bilenlerde.

Çevrimdışı TA5MZC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 10
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: MEHMET ZAHİD CAVGA
« Yanıtla #66 : 15 Ocak 2020, 15:31:04 »
Diploma alabilmek için öncelikle aldığınız SSTV kaydını süresi içerisinde Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresine yüklemeniz gerekmektedir. Kabul edilen görüntüleri Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap sayfasında yayınlıyorlar. Çağrı işaretinizle bu sayfadan arama yapabilirsiniz.
Son olarak Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap adresindeki formu dolduruyorsunuz ve e-posta adresinize diplomanızı gönderiyorlar.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA3OAS

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Bu Mesajı : 11
« Yanıtla #67 : 15 Ocak 2020, 22:22:01 »
Adres doğru Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap bu adrese baş vuru yaptım. Büyük ihtimal formu doldururken bir yerlerde imla hatası gibi bir yanlışımız oldu. Diploma gelmedi. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap Bir umut gecikmeli gelir belki.
Benim, oğlumun ve çağrı işaretsiz arkadaşın resimleri doğru adrese yüklendi. Üçümüzün de yüklenen resimleri yayınlandı, arama sekmesiyle ulaşılıyor. Hatta benim önceki etkinliklerden kayıt ettiğim fotolarda görünmekte. Benim ve oğlumun sertifikaları geldi. Çağrı işareti olmayan arkadaşımızın sertifikası gelmedi. Büyük ihtimal onunda email kısmında falan bir hatamız oldu. bir daha ki etkinlikte daha dikkatli davranmak gerekecek.
 Hazır  sorulu cevaplı paylaşım yapıyorken bir sorum daha olacak. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Moxon, flower anten sabit çatıda ve elde seyyar anten olmak üzere, üç operatör üç cihaz iki anten kombinasyonları denendi. Moxon yönlü olduğu için daha kaliteli yayın aldı, ama çatıda sabit flower anten 10metre kablo ile evin içinde yaptığım kayıtlar daha keyifliydi. bir yandan çay börek diğer yandan bilgisayardan uydunun konumunu takip etmek gibi kolaylıkları vardı ev ortamının.
Quadrifilar Helix anten anten kullanan var mı? Ev ortamının rahatlığını bir yandan yaşarken, uydu geçişlerinde sabit çatı anteni olarak kullansam verim alabilir miyim?

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #68 : 15 Ocak 2020, 22:36:30 »
quad helix kullandim..
Guzel bir anten.
lindenblad ta cok tercih edilen bir anten tipi
degisik turleri var
ben Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap  modelini denedim.
Ama hic biri yagi degil Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA5MZC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • **
  • Bu Mesajı : 10
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: MEHMET ZAHİD CAVGA
« Yanıtla #69 : 16 Ocak 2020, 08:15:41 »
Ben de son etkinlikte çatıdaki 9 elemanlı yagi (dualband) ile aldım sstv yayınlarını. Yagi güneydoğu yönüne baktığı için o yönden düşük açılı geçişlerde 2000 km nin üzerinde mesafelerden bile yayınları duyuyordum.

Çevrimdışı TA4ACZ

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
  • İsim Soyisim: mustafa ceylan
« Yanıtla #70 : 27 Aralık 2020, 11:20:43 »
Sstv etkinliği yenien başladı.24 aralık-31 aralık arası devam edecek.Ben dün sabah 1 tane yakalayabildim.Bugünde saat 10:15 geçişinde 1 resim daha yakaladım.Dün yakaladığım resim yayınlandı ve katılım belgem mail adresime gönderildi.Kullandığım balkonumda sabit duran 5 eleman bir yagi ve baofeng uv82 el telsizi.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Çevrimdışı TA4ACZ

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #71 : 27 Aralık 2020, 12:03:49 »
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap  buda az önce 11:54 te yakaladığım resim.Yarın iş yerinde olacağım için sanırım başka yakalayamam.Ama el telsiziyle kendi anteniyle bir deneme yapacağım.

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #72 : 27 Aralık 2020, 12:08:57 »
2 tam fotograf yakalayabildim. Sizin paylastiginiz fotografin basladiginda ISS bende 6 dereceye kadar inmisti. O yuzden cok az bir kısmını alabildim.

Çevrimdışı TA4ACZ

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • *
  • Radyo Amatorleri
« Yanıtla #73 : 27 Aralık 2020, 12:14:51 »
Tebrik ederim Oğuzhan bey.2 taneyi nasıl yakaladınız.Frekansı kaydırarak ve antenin yönünü değiştirerek mi acaba?benim anten sabit olduğu için birde frekansla oynamadığım için 1 tane geliyor sürekli.

Çevrimiçi TA2NC

• Amatör Telsizci
  • Sitenin Sahibi
  • Radyo Amatörü
« Yanıtla #74 : 27 Aralık 2020, 13:00:25 »
Hem sahip olduğum antenler (2x10 eleman yagi azimuth ve elevation kontrollü) hem de telsizin frekansini otomatik güncellediğim için çok düşük açılardan itibaren sinyal alabiliyorum.
adresinde bu geçişin kısa bir videosunu görebilirsiniz.

Paylaş facebook Paylaş linkedin Paylaş reddit Paylaş twitter

xx
4 ve 5 Ağustos 2020 için planlanan MAI-75 SSTV etkinliği

Başlatan TA5AHO

6 Yanıt
2274 Gösterim
Son İleti 07 Ağustos 2020, 11:42:32
Gönderen: TA5AHO
clip
10m SSTV QSO

Başlatan OE1TOA

7 Yanıt