İyi günler TA1ODM - Kaya Bey
Öncelikle yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına; TRAC - Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti' nin esas itibari ile Türkiye Cumhuriyeti' nde amatör telsizciliğin tanıtılması, yaygınlaştırılması ve gerekli eğitim seviyesinin (radyo amatörlüğü ile ilgili) sağlanması ve yurtdışında temsil amacı ile yani biz amatörlerin desteklenmesi için kurulmuş bir birim olduğu konusunda hemfikiriz sanırım.
Yukarıda yazdıklarımdan kastım;
" Hele ki bir takım derneklerin "baska dernege uye iseniz bize uye olamazsiniz" tarzı bir yaklasımını duydum gecenlerde ki hayret ettim. Hicbir dernege uye olmamanın guzelligini bir kez daha anladım. Boyle kompleksler ile ugramanıza gerek kalmıyor. "
açıklaması çerçevesinde iki fikir getiriyor aklıma;
Birincisi dernek yapısından kaynaklı aynı anda iki Şubeye de üye olunamaması (böyle olduğunu umut ediyorum) Böyle ise ya bu cümleyi kuran kişi eksik bilgilendirme yapmış veya TA2NC - Oğuzhan beyin duyduğu kişi olayı yanlış algılamış.
İkicisi ise TRAC' ın amaçlarından biri olan bu HOBİ veya uğraşın yaygınlaştırılarak yeni üyeler temin edilmesi yerine diğer Şubelere üye kişilerin kendi bünyelerine aktarımının sağlanmaya çalışılmasıdır. (bundan kastım TRAC amaçlarını yerine getirmiyor değil bu cümleyi kuran Şubedeki kişinin bu şekilde hareket ediyor olmasıdır.) ve esas itibari ile bu kişinin Derneği temsil yetkisinin bulunmasından kaynaklı bu durumu TRAC' ın denetlemesi gerektiğidir.
Sonuçta Türkiye'nin değişik illerinde 53 adet Şubesi bulunan TRAC'a bizler şubeleri üzerinden üyeyiz yani ne Ankara ne İzmir nede Kadıköy Şubeye üyeyiz. Eğer ikinci seçenek mevcut ise de bir bölünme mevcut olduğunu kimse göz ardı edemez.
Tabi ki bende dernek içinde aktif olmayan bir radyo amatörü olduğumdan, hatta İstanbul'a taşındığımdan dolayı (iş yoğunluğunun etkisi ile de) bir kere bile Kadıköy Şubeye gidememiş birisi olarak bunların tamamı benim gözlem ve kendi yorumlarımdır.
Bence bu dernek biz amatörleri desteklemek ve radyo amatörlüğünü yüceltmek amacı ile kurulmuş ise bütün amatörlerimizin de üyeliklerini yaparak derneğe destekte olması en doğrusu olacağı kanaatindeyim.
TA1LSE de 73...