0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sevgili Dostlar,Dün gece, ev (aslında mobil) telsizim ve el yapımı J pole antenimin normal olduğunu,Ankaradaki Bağlum, Elmadağ ve Merkez rölelerine düşük güçte de ulaşabildiğimi,modülasyon ve sesimin oldukça düzgün gittiğini anladım. Ankara'daki amatör dostlara, hatırlayabildiklerim, TB2NGB, FCF, TA2LUE, TB2MZW, yardımlarından dolayıteşekkür ederim. Problem, aslında normal sistem çalışması, sanki alıcı hassasiyeti gibi. Çatı antenimin konumu ve performansı sebebiyle, el telsizi ile bile röleye girsem,röle çıkışı rahatlıkla ev telsizi tarafından alınabiliyor. Alıcı hassasiyeti (sensitivity) ayniolmasına rağmen, basit kamçı anteni olan el cihazı, oda içinde her halikarda röle çıkışını duyamayabiliyor.Ama çözemediğim tek konu; konuşmayı almamasına rağmen, kuyruk sinyalini alıyor.Bu arada el telsizi ile çatıya çıktığımda, el telsizi hepsini alıyor. Yine de bilgisi olan dostlara bir sorum var. El veya ev, mandalı basıp konuşup bıraktıktan sonra, röle kuyruk sesi aldığımda,sesim röleye ulaşıp, yayınlanmış oluyor mu?İlginize ve desteğinize teşekkürler.73ler, Nafi
Merhaba,Aynı sorunu ben de yaşamıştım. İki adet Baofeng UV-82 cihazla birinden röleye çıkış yaptığımda diğer cihazda sadece kuyruk sesini duyuyordum fakat röleyi dinleyen diğer insanlar benim çıkışımı duyabiliyordu. Sonra cihazları farklı odaya aldım ve diğer cihazla röleden geri dönüşü sağlıklı bir şekilde duyabildim. Sanırım frekansları farklı da olsa bir şekilde birbirlerinde girişime sebep oluyorlardı.
dipol antenin kazanci sifirdir.Muhtemelen kullandiginiz anten ya 1/4 ya 5/8 antendir.1/4 ise dipol antenle kazanci asagi yukari ayni olur 5/8 ise dipolun kzanci cok daha dusuk olurtabii bir de polarizasyon var.Dipol antnei yatayda gererseniz diger kullancilarin da erisebilmesi icin hepsinin antenini yataya getirmesi gerekir ki pratikte bir yararinin olcagini sanmiyorum.Ya cok iyi ayarlanmis bir kavite kullanin ya rolenizi baska yere tasiyin derimYani gereksiz bir macera olur gibime geliyor.
Değerli Amatör Telsizciler ve Site Sahipleri, Biliyorsunuz sitemiz başta amatör telsizcilik, sonrasında da amatör telsizciliği ilgilendiren konularda bilgi paylaşımı için kurulmuş ve faaliyetini sürdürmektedir. "Röle Üzerinden konuşma" başlığı altındaki bu yazışmalar O.G.M. elektronik haberleşme sistemlerine doğru kaymıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarının frekanslarının, modülasyonlarının ve diğer elektronik haberleşme teknik ve özelliklerinin sitemizde yazışmaya konu olması şık ve uygun değildir. Yazışmalarınızı amatör telsizcilik röleleri (repeater) ekipmanları, haberleşilmesi vb. kapsamı çerçevesi içerisinde sürdürülmesi uygun olacaktır. Selamlar...
Başlatan aykuttoklu
Başlatan TA2NRL
Başlatan TA2AOG (SK)
Başlatan TA3ST
Başlatan TB2TSZ