0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SELAMLAR Bu konuyu iyi ce bır acarmısınız(bakırın nasıl elektromanyetize olduğunu ve bozulduğunu anlıyamadım) yazısının sorusunu goremedigimiz için böyle cevap verilmiş.bu konun sorusunu göremedigimiz için ve bakırın neye ve hangi işleme maruz kaldıgını nasıl elektromanyetize oldugunu .Heralde bilen arkadaşlar varsadır .Bi zahmet konuyu açsınsorusunu görmediginiz ve bir arkadaşın bu cevabına (bu forumda yazı yazan afaki fikirlere sahip iki arkadaş vardı biri gitti biri kaldı . )boyle çok bildik kelimeler sarf etmesin .Elektronik dünyası her saniye gelişen ve hiç beklenmedik olaylarla doludur bu nu yazacagınıza .Bir araştırma yapıp forma sunmanız daha iyi degilmi?Sizin bu yazınız yüzünden amatör ve bu işe merak salmış arkadaşlar sizin ve sizin gibiler yüzünden forma ugramaz yazı ve görüşlerini bildirmez oluyorlar.soruyu görün biliyorsanız cevaplayım o da olmadı internet denen bir şey var araştırın o da olmadı bilenlere sorun elektronik alanda olmanız demek biliyorum anlamına gelmez araştırma ve geliştirme ister.SİTE SAHİBİNİN AFFINA SIGINARAKTAN .TB2PIU
Mehmet slm anlaşıdığı üzere teknik çok ilerlemiş .bu forumda yazı yazan afaki fikirlere sahip iki arkadaş vardı biri gitti biri kaldı . Ben şahsen bunların yüzünden bildiklerimide unutmak üzereyim .Sende bende bu mesleğe çok emek verdik.Anlaşılan DAHA ÇOK ANLIYAMAYACAĞIMIZ KONU OLUCAKTIR 73
Dual band için frekansların ortalaması alınabilirmi? Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
dual band olunca işler karışıyor aynı kablodan örneğin:144,975 mhz ve 439,400 mhz alınıyor ve veriliyor.bu konuda fikri olan varmı? bana sorarsanız monoband olarak alınan swr oranı hiç bir zaman elde edilemez.hem kablodan ,hemde antenden.. zati düşüncem 145-440 mhz için ayrı ayrı hesaplayıp yakın denk gelen boyda mesela vhf 7,51m uhf için 7,64m arasında boy uzunlukta kablo kullanarak denemek lazım tabii ki güzel bir swr metre ile, başka fikri olan?
Kablonzun hız faktörü mono veya dual bandın, herhangi birine göre hesaplanmıiş ise, kablo boyuda ona göre kesilmişse, o kablo her iki bant içinde kullanılır, ve hiç bir fark olmaz.cevat köroğlu.
Konu açılış tarihi : 17 Kasım 2010Yine de teşekkürler Cevat bey. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Başlatan Ta3er
Başlatan TA3V
Başlatan TA3XM
Başlatan MURTAZA2023
Başlatan P.M.R