İnceledim ama pek birşey anlamadım. Tam olarak sormak istediğim kullandıkları cihazlar hangileri? Ne tür bir cihaz, örnek verebilir misiniz?
Markamı soruyorsunuz?
Yaesu,Icom,Kenwood vb bir sürü model var
Gectigim Ekim ayinda yapilan sinav ile amatör telsiz operatorlugu dunyasina adim attim. Teknik konuda Yucel beyin (TA3CY) verebilecegi bilgiler yaninda benim aktarabileceklerim okyanusta damla misali olur ancak yeni olmam nedeni ile Burak beyle dusunce yapimiz az da olsa cakisiyor. Dilim dondugunce yardimci olmaya calisayim.
Amator telsiz operatoru olarak kullandigimiz cihazlarin marka modeli cok cesitlidir. Burada onemli olan calisma frekansi ve gonderme yaptigi guctur.
Her telsiz amatoru her frekansta calisamadigi gibi kendi istegine gore istedigi cihazla istedigi guclerde de cikis yapamaz.
A markasinin 1 nolu modeli amator telsiz operatorlerine hitap ederken 2 nolu modeli lisans gerektirmeyen pmr cihaz olabilir.
Pekistirmek icin ornek vermek gerekir ise;
Ben C sinifi bir telsiz amatoru belgesine sahip olarak 70 beygir gucunde manuel vites hususi arac kullanabilirim
B sinifi belgeye sahip bir amator arkadasim benim kullandigim arac da dahil olmak uzere 90 beygir gucunde otomatik vites husisi arac kullanabilir
Pmr yani lisansiz telsize gelince de tabiri caizse sadece bisiklet kullanabilir
Bu ornekler sadece konuyu kavrayabilmeniz icindi
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi