Herkese merhaba. Gelibolu'dan Mehmet ben.
Askeri kökenli aranıza yeni katılan bir radyo amatörüyüm. Mesleğim gereği telsizlere uzak değilim. Ancak bir konu kafamı karıştırıyor. büyük şehirlerde özellikle bir çok radyo amatörü çevrime katılıyor. herkesin çevrim kodunu bilmemiz mümkün değil. kafamdan şöyle bir şey geçirdim. malum akıllı telefonlar hayatımızın içine iyice girdi. bir ios / android apk. uygulaması yapsak;
açılış menüsünden sonra karşımıza TA1 TA2 TA3 TA4..... Şeklinde bölgeler çıksa,
bulunduğumuz bölgeye tıklasak ve o bölgenin çevrim, role ve istasyon bilgilerini görsek,
programı indirdiğimizde kayıt menüsü çıksa karşımıza. Çağrı işareti, ad soyad, il ilçe, kan grubu, acil durumda ulaşılacak cep numarası, belki fotograf yüklesek,
bize çağrı yapan istasyonun izin verdiği kayıtlı bilgileri (eğer programı kullanıyorsa) program üzerinden görme fırsatı bulabilsek,
kan grubu bilgisini dolduran kullanıcılara tek tuşla ulaşılabilsek, ilçesinde gerçekleşen acil duruma yönlendirsek,
vb. şekilde geliştirebilir aklıma gelmeyen telsizle ilgili bilgiler yüklense güzel olmaz mı?
tamamen kar amacı gütmeyen reklamsız bir uygulama yapılabilir.
görüşlerinizi ve bu konuda tecrübeli kişilerin teknik bilgilerini merak ediyorum.
herkese 73
TA1MOZ
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5541.0