Arkadaşlar,Taiwan malı nissei rs-70 marka 0-60 mhz arası çalışan digital bir swr watt metre aldım.dün akşam ilk denemeyi yaptım,sonuç beni pek tatmin etmedi,şöyleki: Yaesu ft-450 telsizin üzerindeki swr metrenin 1,1 gösterdiği rakamı çok farklı rakamlarda gösteriyor örneğin 2,5-3 gibi falan gösteriyor.Anten tuneri devreden çıkarıp 100 watt fm modunda çıkan gücü 112 watt gösteriyor,daha sonra anten tüneri devreye alınca normal olarak watt aşağılara düşüyor.80 metre bandında özellikle dikkatimi çekti tunerle tune ettiğim zaman dahili swr metre 1:2 civarında gösterirken yeni aleti takınca 3 gibi falan değerler çıkıyor.Yeni aldığım alet sanki yanlış ölçüyor gibi bir his uyanmaya başladı bende.Harici bir manuel anten tuneri aldım mfj marka,kullanımı çok hoşuma gidiyor,tuneri aldığım arkadaş kendi cihazında bazı ayarlar sonucu ölçümler yapmış,aynı ayarları benim telsiz de de yapınca aşağı yukarı aynı swr rakamları ortaya çıkıyor,Yausu telsizimin dahili swr metresi hatalı ölçüm yapmaz yeni aldığım alette sıkıntı olabilceğini düşünüyorum,bu konuda sizin görüşünüz nedir ne tavsiye edersiniz.73
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5537.0