0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emin misiniz? KEGM'in sıkça sorulan sorular dökümanında (2. sayfa 11. soru) net bir şekilde söylenmiş:Kullanılacak cihazların özelliklerini gösterir beyan ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü’ne başvurulması gerekiyor.İlgili dokümanın bağlantısı:Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Bu arada SW radyo icin neden belge alinmasi gerekiyor? Arac radyolarinda bile olan bir bant.Sent from my iPhone using Tapatalk
E bunun da cevabını siz verin?SW bandını dinlemek için çok çok özel bir alıcıya zaten gerek yok.Hatta anten tesisatı bile, alıcıdan daha maliyetli olabiliyor.Bir de 2. bir husus var.Diyelim ki swl belgesinde şu özellikli alıcı ile dinleme yapacağım diye beyan verdiniz.Sınra kullandığınız cihaz bozuldu ve yeni bir yada birkaç model alıcı cihaz edindiniz?SWL belgesi iptal mi oldu şimdi?.SWL belgesi zannedersem kişiye verilir.Cihaza ise ruhsat verilir.SWL belgesi için istenen evrakta alıcı cihaz özelliği isteniyorsa ve belgede sadece kişi adı yazıyorsa tezat değilmidir bu?Açıkçası;Dünyadaki kurallara ve ülkemiz mevzuatına tam hakim olan bir arkadaş cevaplarsa daha iyi olur.Çünkü swl belgesi olan kişi sayısı çok az ve swl bir zevk meselesi. QTH şehir dışı ve rakım yüksek olursa zevki olur. Ayrıca swl belgesine uğraşana kadar Amatör telsiz belgesi almak (bu devirde) daha kolay.Zamanında bu kadar kolay olsaydı, amatör Telsizcilik, yeni haberleşme tekniklerine (cep telf, internet) karşı daha dirençli olurdu ve teknolojiyi kullanmaya değil, anlamaya yapmaya çalışan bir nesil yetişirdi. 73
SWL belgesi alınırken talep dilekçenizde belge cinsi markasına yer verilmesi isteniyor, sanırım bu durum eski ruhsatlı cihaz döneminden kalma bir dilekçe olmasından kaynaklı.Benim SWL belgemi TECSUN PL-660 WR radyo ile almıştım. Cihaz olarak ne belirttiğinizin çok bir önemi olduğunu zannetmiyorum Sonuçta SDR model marka yazsanız bile belgenizi KEGM tarafınıza yönlendirecektir.SWL : TA134043 Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Ya çok afedersiniz de, bu ofansif tavır niye? Yazdığınız son cevaplarda sinirli ifadelerden başka hiçbir şey görmüyorum. Farkında olmadan yanlış bir şey söyleyip gücendirdim mi?Sürekli çömez soruları sormam mı bunalttı, anlamıyorum ki.
Çömezliğinizmi kalmış? Bu Y.Y. da A sınıfı belgeniz var. Biz eskileri, Güncel mevzuat ve teknoloji ile aydınlatmak size düşer.Başarılar. 73
sdr konusunda ise yasakların konuşulmasını anlamıyorum. eğer havada serbestçe dolaşan herhangi bir rf sinyali varsa ben onu herhangibir cihazla dinlerim.bu kadar basit. bunun yasağı olamaz. iletişimini başkalarının dinlemesini istemeyen kişi ve kurumlar ise kodlu ve kriptolu iletişimi tercih eder(zaten yapılan da bu bildiğim kadarıyla).ancak ,tesadüfen duyduğum sinyalleri kaydedip amatörlük dışı işlerde kullanmaya kalkışırsam bu hem yasadışı bir iş olur hem de amatörlükle bağdaşmaz.
Başlatan TA2MR
Başlatan OE1TOA
Başlatan TB4PRM
Başlatan TA2VW