Merhaba,
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBurada araç içi telsiz kullanımı için 20 amper gücünde ekım alabilmek için soru sormuş ve arkadaşlarımızın değerli katkılarıyla, aklıselimin aküden bir kablo çekilerek, diğer araç içi elektrik aksamına giden kablolarla birlikte kabine geçirmek oldu.
Benim araca baktım. Yok yok üstesinden gelebileceğim bir şey değil.
Youtube'da biraz arazştırdım. Aracın orasına burasına çeşitli lambalar takan yerli arkadaşlarımızın çalışmalarını gördüm ve aslında biraz da hoppa yahu dedim. Zira arkadaşlar kablo çekiyorlar ve kabloları birbirine bağlayıp uçları açık bir şekilde kenara ittiriveriyorlar. Biz şimdilik böyle yaptık ama bu bağlantı noktalarını kapatmak/izole etmek demiyorlar.
Sonra bir muhtemelen Avusturyalı arkadaşın videosuna denk geldim.
Araç içi sigorta "panelinden" elektrik almaktan bahsediyordu. Mevcut sigortalardan birinden "uç" alıyordu. Ucu alırken bir sigorta sökülüyor ve hazır kablolu ve iki sigorta takılabilen bir parça sigortaya takılıyor. Örneğin camları açıp kapatan motorun sigortası çıkarılıyor, bu "aparatın" üstüne takılıyor, uygun amperli bir sigorta da bir ucu hazır kabloya takılı halde takılıyor. Ve işte bu.
Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapBöylece cam açma kapama motoru yine çalışıyor ama oradan telsize de kablo çekilebiliyor. (-) uç da kaportadan uygun bir yerden sağlanıyor.
Orayı burayı delmeden, aküden aracın kabinine giriş için bir yerleri zorlamadan, delmeden, riske atmadan.
Bu "aparatın" dört tanesi 10 Euro'ya da var 20 ve 6 Euro'ya da var. Amazon ve Ebay'de var.
Bence "evrakaaaa" bir durum oldu.
73'ler, TA2IBY
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5508.0