0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyi günler Ersoy Hocam,Genellikle araçlarda kapıyı açtığınızda kapı menteşesinin üst kısmı ile (araç şase kısmında) araç çamurluklarının üst kısmına açılan boşluklar oluyor (Ford-Fiat-Hyundai lerde). Otomobil sporları organizasyonları ile ilgili olarak araç telsizi bağlayacağım kiralık araçlarda besleme kablolarını ben bu boşluklardan geçirerek montajlamaktayım. İnce bir metal çıta (tel askı) veya kalın bir tel, kablonun geçirilmesi amacı ile kolaylık sağlayacaktır.
Selamlar,O kadar güzel katkıyı, son sözcükle biraz tatsız hale getirmişsiniz. Bence de böyle bir şey yazmış olmak bir o kadar saçma, diyeyim.Ama maksat üzüm yemek sevgili TA2ATG. Arabalar konusunda hiç merakım olmadı. Traktörün girdiği her yere girerim dediğim, bazen de bir dağın başında offroad arabaları ile yolun bittiği yerde beni (arabamı) görenleri hayde dedirten şaşkın bakışlara gark eden mini minnacık arabalarım oldu.Google üzerinde aramayı yapmıştım. Bir kaç dilde. Belki forumlara ince ince girmek gerekir. Dediğiniz şekilde bir bağlantı olanağı vardır. Eminim. Ha laf buraya kadar gelmişken, bir kez bir araca mobil takmıştım. Fakat anten kablosu geçirmek için en uygun yerine arka koltuk arkasından matkapla açacağım delikten geçmek olduğuna kanaat getirmiştim. Ama delmek mümkün değildi. Araç da ön kaputunda yıldız olan bir marka. Neyse, bu Alman mutlaka bir çare düşünmüştür diye düşünürken paspası filan kaldırdığımızda ne göreim Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap hazır anten kablosu varmış.Dediğiniz gibi, ilk önce kabloyu geçirecek bir kanal varlığına bakacağım. Bulamazsam bir tamirciye uğramak iyi olacak. Katılıyorum.Son kelimeniz bir o kadar saçma olduğu halde, tavsiyeleriniz bir o kadar yol göstericiydi, teşekkür ederim.Selamlar TA2IBY
Ersoy bey fizik kuralları tartışılmaz. Size göre makul bana göre saçma olamazlar. Kabin içerisine telsiz çalıştırmak maksadı ile küçük bir otomobil aküsü koyma fikri sürüş güvenliği konusunda fikri olan her gözlemci açısından saçmadır. Şirin görünmeyen bir cümle olması (kelime değil) doğruluğunu değiştirmez. Herşeye rağmen size saçma gelmiyorsa Küçük kapasiteli şirin bir otomobil aküsü alıp, koltuğun arkasına koyup kullanabilirsiniz biraz zahmetli olsada. Arabada 200A akım verebilen,gaz çıkışı olan en az 5kg ağırlığımda asit dolu bir plastik kap sonuçta. Bomba değil.
çakmaktan 12amp alınabilir,sıkıntı olmaz.20 amp için oto elektrkçiye iş düşer,ya çakmak kablo ve sigortasını değiştirir yada ayrı hat çeker,sigorta koyar.oto elektrik özen ister, araçta vibrasyon ve ısı değişimleri olduğundan mutlaka özel yalıtımlı kablo ve sigorta kullanılmalı.aksi taktirde 3 vakte kadar araçta yangın olur.
Başlatan TA2OM - 3C3CA
Başlatan TB1DMH
Başlatan TA3HS
Başlatan nejat