Herkese iyi günler diliyorum.
Dün bir arkadaşımı almak için İzmir Adnan Menderes Hava Limanına gittim. Aracımda araç telsizi mevcut buna bağlı olarakta doğal olarak telsiz anteni mevcut. Rutin kontrol amaçlı durdurdular araçtan indim bagajımı açtım.
Polisler doğal olarak telsizi ve antenini, nerenin aracı olduğunu sordular. Bende amatör telsizci, kızılay gönüllüsü olduğumu söyleyip amatör lisansımı kendilerine takdim ettim. Sorumlu olduğunu düşündüğüm polisin bir tanesi araçta hareket halinde telsiz kullanımının yasak olduğunu, hareket haline geçeceğinizde anteninizi söküp bagajınıza koyarsınız dedi. Bende yönetmelikte böyle bir madde olmadığını. Zaten hareket halindeyken kullanmadığımı söyledim. Siz iyi niyetlisiniz kendine polis, asker süsü vermeye çalışanlar mevcut maalesef dedi. Bende öyle bir art niyetim olmadığını beyan ettim. Yönetmelikte böyle bir madde olmadığını tekrarladım. Giderkende yönetmeliğin 6. veya 7. Maddesinde olduğunu söyledi. Herhangi bir zorluk çıkarmadı gayet iyi bir şekilde muhabbetimizi gerçekleştirdik. Çokta fazla zıtlaşmamak, görevlerini ifa etmeleri adına muhabbeti daha fazla uzatmadım.
Siz değerli amatör arkadaşlarıma sorum şu olacak. Gerçekten böyle bir madde veya yasak mevcutmu? O zaman radyo antenlerimizide söküp hareket halindeyken radyoda dinlemeyelim.
Başımdan geçen olayı sizlerle paylaşmak istedim. 73' ler
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5469.0