Merhaba,
Elma ile armut karşılaştırmak gibi olmayacağını biliyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap10//11 metre için 2 elemanlı delta loop ile 3 elemanlı yagi (2 elemanlı yok)
Smartech firmasının (esasında Ebay üzerinden satış yapıyor) yan dalı antenne27.com sitesinden bakıyorum.
2 Elemanlı 10/11 metre Delta LoopResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapKazanç 12,5 dbi @9 metre yükseklikte 12,8 dbi @15 metre yükseklikte
boom uzunluğu 2 metre
en uzun eleman 3,70 metre
3 Elemanlı 10/11 metre yagiResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapKazanç 12,8 dBi @ 6 metre yükseklikte 13,6 dBi @ 12 metre yükseklikte
boom uzunluğu 1,5 metre
en uzun eleman 5,22 metre
10/11 metre için Sirio'nun da antenleri var. Orada kazanç Dbd olarak verilmiş ve bu değerlerin gerisinde Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapAramızda dBi ve dBd ne ki diye merak eden olursa, ne güzel Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş YapO zaman bir uyduruk plastik el telsizi anteninin "kazancı"nı görürüz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap)) Yani olmayacağını, aksine - (negatif) kazançtan dahi bahsedebileceğimiz de. Neyse.
Bu iki antenin kazancı ister dB1 ister dBd olarak birbirine çok yakın. Yagi elemanlarının uzunluğu 5 metre civarında. Tek endişem zaten televizyon antenlerinin biçimsiz biçimsiz yüksek direklere takıldığı QTH'ımda bu elemanların aralara girmek zorunda kalacağı. SWR'yi o zaman görürüz Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap Delte loop sanki daha bir derli toplu.
Bundan bir sürü yıl önce sahibi olduğum ve kayıplara karışan Eco Antenna'nın 3 elemanlı delta loopu, 6 metre boom (kalın bir çelik boruydu) üzerine kuruluydu, devasaydı. Bunun boom uzunluğu ise "sadece" 2 metre ki, güzel bir rakam.
Fiyat? Yagi yaklaşık 140 Euro, Delta ise yaklaşık 230 Euro.
Ben Delta loop diyorum..
73, TA2IBY
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5434.0