sayın URCUN bey AMATÖR TELSİZ camiasına renk kattınız iyiki varsınız iyiki oralardasınız tebrik etmek kutlamak sizi ve ekibi yetmeyecektir. tek kelime ile (PERFECT) yani;mükemmel şöyleki Bilmeyenler için söylüyorum CQ DX demek en az 3000km VE ötesine çağrı yapmak demek ve ülkemizde yabancı dil bilmeyen amatörler var normal nasıl katılsınlar, ve bilenlerde sadece resmi acıdan haberleşme yapmak için amatör belgesi alanlar sadece 5-10 kişilik gurupla sosyal aktiviteleri nedeni ile görüşme yapmak için kullanıyor amatör telsizcilik nedir bilmiyor, inanıyorumki herkez birazda konuşmaların türkçe olmasından yana,yurt dışında yaşayan radyo amatörleri türkçe biliyor ve konuşmuyor buda bizleri üzüyor.diğer bir konu sayın TA2DN nin dediği gibi VHF çalışmaları da olursa katılım çok olacak yanlız bizler aslında vhf nin röle üzerinden değilde direkt antenden antene olmasını istiyoruz belki bu açıklamayı ben sizler adına yapıyorum. olayı toparladık sanıyorum böylece.çünkü amatörlükte herhangi bir deprem,savaş,seferberlik,vb gibi elektirik kesilmesi durumunda röle iletişimi koptuğu için bizler antenden antene görüşmeyi yeğliyoruz. bu açıklamam da konuyu kapamıtır herhalde şu anda sizi dinleyen amatör var çihazları olmayanlar da var sadece siteden takip edebiliyorlar. her şey için teşekkürler. Sizi destekliyor ve başarılarınız devamını dilyorum
Biran Bilal DE 73"S