Merhaba,
Dün siteye üye oldum ve tanışmak için forumda konu açtım ama 30 kişinin okuduğu konuya 1 merhaba bile alamadım.
Aslında biraz üzücü bir durum benim için.
Amatör telsizcilik hobisine uzun zamandır başlamak istiyordum fakat işlerimden dolayı başlayamıyordum.
Bu sene işlerimin müsaitleşmesi ile bir adım atmaya karar verdim keşke bunu 1 ay önce başlasam sınava girmiş olabilirdim.
Neyse sağlık olsun dedim ve araştırmalarıma başladım. Mayıs ayında herhalde yeni sınav açılacak ve bu sınava girmeye kararlıyım.
Mors alfabesini hemen hemen söktüm sayılır ve diğer konuları da yavaştan çalışmaya başlayacağım.
Bu süreç zarfında şuan almamakla birlikte bir el telsizi araştırıyorum.
Heiderden vazgeçtim lisans alıp da pmr kullanmak istemediğimden.
Bunun dışında araştırdığım seçeneklerden
Baofeng uv-5R
Baofeng uv-82
Wouxun KG-UV6D
Wouxun KG-UV8D hatta 9d bile olabilir.
Ben tabiki çoğu incelemeleri okudum bu telsizler ile ilgili.
Ama gel gelelim ki benim bu konuda acemi olmam sürekli kafamı karıştırmakta ve siz tecrübeli kişilerden bu konuda yardım almak istemekteyim.
Mayıs ayında sınava gireceğim süreye kadar herhangi bir şekilde telsiz edinmeyeceğim bunuda belirtmek isterim.
Öncelikle el telsizini heryerde kullanabileceğimi düşünerekden ve tecrübesizliğimi bu telsizinde atmak istiyorum daha sonrası masa üstü tipli bir telsizede geçiş yapabilirim.
Bana yukarıdaki yazdığım telsizlerle ilgili sizce hangisi ile başlamam uygun olabileceği konusunda yardım edebilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürler.
Linkback: https://www.radyoamatorleri.com/index.php?topic=5388.0