Teşekkürler Kaya bey, peki önerebileceğiniz bir model var mı ?
Dediğim gibi genel olarak Arama&Kurtarma Faaliyetlerinde kullanma amaçlı düşünüyorum...
hyt tc 780'i önerenler de oldu.. yarı yolda bırakmayacak, sorun çıkartmayacak bir cihaz lazım...
selamlar,
hocam dayanıklı olarak wouxun kg-uvd1p/ kg-uv6d de olabilir. eğer su geçirmez diyorsan ( ARAMA KURTARMA ) IP55 water proof kg-uv2d de olabilir.
google da 409shop'u aratarak bu dediğim cihazlara bakabilirsin.
aliexpress'de de mevcuttur.
İP55'standartlarında ki telsizler genellikle dış koruması iyi oluyor tabi dezavantajları da mevcut.. dış koruma ip standartlarında olduğundan dolayı bazı cihazlar mic & hoparlörde tam verim vermiyor bir motorola bir yaesu da olduğu gibi RX halinde cihazdan üst sesler bekleyemezsiniz.
@TA3AVC & TA1İEL demiş oldukları 1p de amatörün bugün bel kemiği olan cihazlar dandır. hem pil hemde aksesuar sorunu yaşamazsınız. ( diğer wouxun cihazlarda da )
3AVC'hocamın bahsetmiş olduğu duruma ek olarak; maddi durum ne kadar iyi ise o kadar köfte.. bu hobi de tabii gidip el cihazına 1.600 2.000 TL arası bir şey verip vermemek size kalmış. Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapama söz konusu ciddi bir iş olunca seçimler de değişiyor.. seçim size kalmış Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yapmesela benim yaesu FT-60 / alinco dj 500 gibi bir düşüncem var ama mahalle baskısı yüzünden alamıyorum Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.
Üye Ol ya da
Giriş Yap kim söylemiş bu sözü bilmiyorum ama " bir amatörün en iyi cihazı, elinde ki cihazdır! " felsefesine uyuyor, yola devam ediyoruz (: